Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több újságíró fiókját felfüggesztette a Twitter

888.hu, MTI

2022.12.16. 18:35

Magyarázatot várnak Elon Musktól, a Twitter új tulajdonosától azok az újságírók, akiknek fiókját helyi idő szerint csütörtökön felfüggesztette a közösségi oldal; a dél-afrikai származású milliárdos szerint az oldal közösségi alapelvei mindenkire, így az újságírókra is vonatkoznak.

 

A Twitter csütörtökön felfüggesztette több ismert újságíró fiókját, akik nemrég Elon Musk repülőútjairól, valamint a Twitter felvásárlása után a cégnél uralkodó állapotokról posztoltak. Musk szerint ez a személyes adatok megosztását tiltó szabályokba ütközött.

A felfüggesztésekről szóló egyik tweetre reagálva Musk kifejtette, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak az újságírókra is, mint mindenki másra, utalva ezzel a személyes adatok megosztását tiltó Twitter-szabályokra.

Az újságírók felfüggesztésének előzményeként a közösségi oldal szerdán függesztette fel az „elonjet” nevű fiókot, amely a milliárdos magánrepülőgépét követte valós időben nyilvánosan elérhető adatok alapján.
Musk korábban jogi lépésekkel is megfenyegette a fiók üzemeltetőjét, miután az „elonjet” tweetjei alapján a fiát egy „őrült zaklató” követte.

„Egész nap kritizálni engem teljesen rendben van, de a valós idejű tartózkodási helyem megosztása és a családom veszélyeztetése nem.”
– osztotta meg Musk csütörtökön. A tweetben az állt, hogy fiókot hétnapos felfüggesztéssel sújtják. Később pedig szavazást indított arról, hogy a felhasználók szerint mikor kellene visszaengedni a közösségi oldalra a letiltott fiókokat.

A szavazáson végül az „azonnal” opció győzött 43 százalékkal, ami után Musk újabb szavazást indított, mondván „túl sok” lehetőséget adott meg.
A felfüggesztett fiókok között van a The Washington Post riporterének, Drew Harwellnek a fiókja is. Sally Buzbee, a lap vezető szerkesztője szerint Harwell fiókjának felfüggesztése hitelteleníti Musk állítását, miszerint a Twittert a szólásszabadságnak szentelt platformként akarja működtetni.

Harwell mellett felfüggesztették még a CNN riportere, Donie O'Sullivan és Matt Binder, a Mashable portál újságírója, valamint Aaron Rupar független újságíró fiókját is.
A The New York Times szóvivője megkérdőjelezhetőnek és szerencsétlennek nevezte a fiókok felfüggesztését. „Reméljük, hogy az összes újságíró fiókját visszaállítják, és a Twitter kielégítő magyarázatot ad az intézkedésre.” – fogalmazott a szóvivő.
A CNN is azt közölte, hogy magyarázatért fordult a közösségi oldalhoz, valamint, hogy a válasz alapján újra fogja értékelni kapcsolatait a Twitterrel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére