Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tonfával, gumibottal ütik-verik a gazdákat a holland rendőrök

888.hu

2022.08.04. 14:40

Filmre vették a holland rendőröket, ahogy szétverték egy holland farmercsoport tüntetését.

 

Arjen Gerritsen polgármester utasításba adta, hogy távolítsanak el egy fordított holland zászlót ábrázoló falfestményt, amely a farmerek tiltakozó mozgalmának szimbólumává vált.

A rajzot a kormánnyal szembeni elégedetlenség demonstrációjaként tartják számon.

Egy csoport tüntető érkezett Almelo városába, hogy megvédje a falfestményt, amelyet a városháza közelében lévő falra festettek.

A falfestményen a „nincs gazda, nincs élelem” szlogen szerepel, utalva arra az EU-vezérelt zöld programra, amelyet Mark Rutte globalista miniszterelnök próbál rájuk kényszeríteni. A program szerint 2030-ig 70 százalékkal kellene csökkenteni a nitrogénkibocsátást, ami az ország gazdaságainak legalább 30 százalékát fenyegeti bezárással.

A közösségi oldalakon közzétett felvételek szerint a békés tiltakozás azután vált erőszakossá, hogy egy rendőr meglökött egy aktivistát, majd lengetni kezdte a tonfáját, ami felháborodást váltott ki a többi tüntetőben. A rendőri erő többi tagja ekkor szintén gumibotokkal és tonfával verte vissza a feldühödött tömeget.

 

 

A gazdák nem voltak hajlandók meghátrálni, végül látszólagos visszavonulásra kényszerítették a rendőrséget.

A tüntetés során összesen négy embert tartóztattak le a polgármester szerint, aki további intézkedésekre is figyelmeztetett.

A tiltakozást követően az önkormányzat eltávolította a megfordított zászlós falfestményt, helyette kék-sárga festményt állítottak fel: „Vízváros”.

Az EU-alapú klímaprogram elleni tiltakozások, amelyeket a kormány kísérletének tekintenek a gazdálkodók generációi által birtokolt földek megszerzésére, a harmadik hónapban sem mutatták a lassulás jeleit.

A módszerek valóban csak erősödtek: trágyát, lángoló szénabálákat és egyéb hulladékot raktak le az autópályákra, hogy úttorlaszokat képezzenek.

A gazdálkodók továbbra is erős támogatottságot élveznek a holland közvélemény körében: tízből közel négyen közvetlenül támogatják a tiltakozó mozgalmat, és 71 százalékuk azt mondta, hogy megérti, miért háborodnak fel a gazdák a javaslaton. Korlátozzák a nitrogént, egy gyakori műtrágya alapanyagot, amely sok gazdálkodó számára elengedhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez.

Az autópályákon kevésbé támogatják a radikális aktivizmust, de a kormány nitrogénterveivel szembeni ellenállás továbbra is erős. A fordított zászlók nem csak a tanyaudvarokon lógnak, számos vidéki településen láthatók. Leginkább északon és keleten”

– írja az Elsevier Weekblad magazin.

A tiltakozó mozgalom külföldről is támogatást kapott, többek között Donald Trump volt elnöktől, aki kijelentette :

A gazdálkodók Hollandiában mindenhol bátran ellenzik a holland kormány klímazsarnokságát”.

 

Korábban már megírtuk, hogy a gazdák meglepő eszközökhöz is folyamodtak, amire a rendőrök is extrém módon reagáltak:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére