Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökország be akar hatolni az Eufrátesztõl keletre lévõ területre

888.hu

2018.12.25. 13:35

Törökország mielõbb be akar hatolni Észak-Szíriába, az Eufrátesztõl keletre fekvõ területre - közölte Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter kedden.
ANKARA, 13:35

Törökország mielőbb be akar hatolni Észak-Szíriába, az Eufrátesztől keletre fekvő területre – közölte Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter kedden.

"Ha Törökország azt mondja, hogy bemegy Szíriába, az úgy is lesz. Egyeztetni fogjuk az Egyesült Államokkal a csapatkivonást. Minél előbb be akarunk hatolni az Eufrátesztől keletre levő területre" – idézte a külügyminiszter szavait az TRT televízió.

Cavusoglu szerint Törökország azon lesz, hogy "a Szíriából történt amerikai csapatkivonás után ne alakuljon ki légüres tér az országban, amelyet a terrorszervezetek töltenének be".

Ibrahim Kalin, Recep Tayyip Erdogan török elnök szóvivője hétfőn azt mondta, hogy Ankara egyeztet Washingtonnal a hatalmi vákuum kialakulásának megakadályozása érdekében.

A török elnök december 12-én jelentette be, hogy rövidesen hadműveletet kezdenek az Eufrátesztől keletre a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia és a Demokratikus Szövetség párt ellen, amelyeket Ankara a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szövetségeseinek tekint.

Ankara eddig két hadműveletet hajtott végre Szíriában, tavaly az Eufráteszi Pajzs, az idén pedig az Olajág kódnevűt. Ezek révén ütköző övezet jött létre a határ menti Aazaz és Dzserbalúsz között, valamint elfoglalták a kurdok lakta Afrín térségét.
    

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére