Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törölték a Putyin-barát orosz balettsztár milánói fellépését

888.hu, MTI

2022.12.30. 20:30

Sokak tiltakozása miatt törölték egy milánói színházban egy Raszputyinról szóló táncmű bemutatóját, amelynek orosz főszereplője testére tetoválva viseli Putyin orosz elnök képmását.

 

Szergej Polunyin világhírű balettművész három helyen – a mellkasán és a vállain – is magára tetováltatta az orosz vezető képmását. A Rasputin – Dance Drama című balett bemutatóját eredetileg 2019-re tervezték, de a koronavírus-járvány miatt többször elhalasztották, és végül csak most, december 28-29-én tartották volna meg az Arcimboldi színházban.
A teátrum azt közölte, hogy „a meglévő feszültségre és fenyegetésekre tekintettel politikai és erkölcsi felelősségből” törölték az előadást, amely ellen kampány indult az interneten és a közösségi médiában. Hangsúlyozták, hogy a színház maga is határozottan ellenzi Oroszország ukrajnai háborúját.
A két előadást a művész cégének egyetértésével vették le a műsorról – közölték.

 

Polunyin, a balettvilág egyik legnagyobb neve, aki egy ideig a londoni Royal Ballet vezető szólistája is volt, Ukrajnában született, de 2018-ban felvette az orosz állampolgárságot.

A táncos szeptemberben egy üzbegisztáni turnén katonai egyenruhában lépett színpadra az elesett orosz katonák emlékére, amivel magára vonta a helyi hatóságok haragját, mivel úgymond eltért az előre egyeztetett programtól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére