Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Történelmet írunk: az USA összefog Oroszországgal

888.hu

2016.08.15. 21:28

Oroszország és az Egyesült Államok hamarosan tetõ alá hozza a megállapodást, amely szerint közös harci bevetéseket indítanak az Iszlám Állam nevû dzsihadista szervezet harcosai ellen a szíriai Aleppóban - jelentette az orosz sajtó hétfõn Szergej Sojgu védelmi minisztert idézve.
ALEPPÓ, 21:28

Oroszország és az Egyesült Államok hamarosan tető alá hozza a megállapodást, amely szerint közös harci bevetéseket indítanak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet harcosai ellen a szíriai Aleppóban – jelentette az orosz sajtó hétfőn Szergej Sojgu védelmi minisztert idézve.
 

„Az amerikai kollégáinkkal folyó tárgyalásaink előrehaladott szakaszban vannak” – idézte Sojgut a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. „Lépésről lépésre, egyre közelebb kerülünk annak a tervnek a kidolgozásához – most csak Aleppóról beszélek —, amely lehetővé tenné számunkra, hogy közösen folytassunk harcot, elhozhassuk a békét, és az emberek visszatérhessenek otthonaikba ezen a sok szenvedést látott földön” – mondta az orosz védelmi tárca vezetője.

Sojgu szerint a szíriai kormánycsapatok és az Asszad-ellenes erők között felosztott városban mintegy 700 ezer civil maradt.

„Valaha nagyváros volt. A háború kezdetéig több mint kétmillióan lakták” – mondta nyilatkozatában a miniszter. Szerinte az Asszad-ellenes erők kezén lévő és a kormánycsapatok által július végén körülzárt kelet-aleppói negyedekben az előző nap 40 embert végeztek ki, az ott élő civil lakosokat pedig a fegyveres csoportok túszul ejtették.

Az orosz miniszter továbbá rámutatott: a civil lakosság evakuálására kialakított humanitárius folyosókat folyton aláaknázzák a szélsőségesek. 

A német-orosz barátság is tovább erősödött

Korábban a nap folyamán Szergej Lavrov orosz és Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter Jekatyerinburgban, az Uráli Szövetségi Egyetem nemzetközi nyári kurzusának megnyitóján tanácskozott. Az orosz külügyminiszter elismerte: az augusztus 11-től életbe léptetett napi három órán át tartó tűzszünetek nem elegendőek ahhoz, hogy segélyszállítmányok juthassanak el a városba, vagy hogy civilek hagyhassák el Aleppót. Lavrov szerint ugyanakkor a szíriai Asszad-ellenes erők az eddigi átmeneti tűzszüneteket arra használták fel, hogy átcsoportosítsák erőiket és újra felfegyverkezzenek.

Steffen Seibert német kormányszóvivő úgy fogalmazott: úgy tűnik, mintha a napi háromórás fegyvernyugvás engedmény lenne. Szerinte azonban cinizmusról van szó, mivel mindenki tudja, hogy ez az idő közel sem elegendő ahhoz, hogy segélyeket halmozzanak fel a kétségbeesett embereknek. Szerinte Bassár el-Asszad szíriai elnöknek és a vele szövetséges Oroszországnak jelentős felelőssége van a városban kialakult helyzetért.

Elsősorban az ő döntésüktől függ, hogy lesznek-e további halottak, az emberek kapnak-e segítséget és reményt a hónapokig tartó szenvedéseiket követően” – mondta a német kormányszóvivő.

(MTI, RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére