Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább építheti a kínai elnök a személyi kultuszát

Nagy Gábor

2018.02.25. 17:30

A központi bizottság háromnapos ülése elõtt azt kezdeményezte a Kínai Kommunista Párt (KKP), hogy töröljék az alkotmányból azt a kitételt, amely csak két ciklusra engedélyezi az elnök és az alelnök megválasztását.
PEKING, 17:30

A központi bizottság háromnapos ülése előtt azt kezdeményezte a Kínai Kommunista Párt (KKP), hogy töröljék az alkotmányból azt a kitételt, amely csak két ciklusra engedélyezi az elnök és az alelnök megválasztását.

A központi bizottság ülésén fontosabb személyi és gazdasági kérdésekről döntenek a káderek. A mostani kezdeményezés mögött egyértelműen a KKP pártfőtitkára, az ország elnöke, Hszi Csin-ping áll. Ha elfogadják a javaslatot és módosítják az alkotmányt, akkor a kínai elnök 2023 után is hatalomban maradhat.

Hszi Csin-ping az elmúlt években számos olyan intézkedést hozott, melynek célja egyértelmű: bebetonozni a hatalmát, építeni a renoméját.

Az elnök programja az erősebb állam, centralizáció és határozottabb diplomácia irányát követi. Elemzők szerint Hszi Csin-ping a legerősebb kínai vezető Mao Cetung 1976-os halála óta. Mint írják: Kína világhatalmi babérokra tör.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére