Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább gyepálják az amerikaiak az afgán drogtanyákat

Nagy Gábor

2017.11.22. 23:38

Az amerikai légierõ az afgánokkal karöltve tovább folytatja a vasárnap elkezdett hadmûveletét. Az elmúlt négy napban több labort is megsemmisítettek.
KABUL, 23:38

Az amerikai légierő az afgánokkal karöltve tovább folytatja a vasárnap elkezdett hadműveletét. Az elmúlt négy napban több labort is megsemmisítettek.

Davlat Vazíri, a kabuli védelmi tárca vezetője szerdán elmondta, az amerikai és afgán pilóták Afganisztán-szerte droggyárakat bombáznak vasárnap óta, hogy elvágják a tálibok bevételi forrásait.

Kiderült az is, hogy huszonkét kábítószer-feldolgozó üzemet semmisítettek meg a négy nap alatt.

Közben a tálibok egyre nagyobb kiterjedésű területen szállnak szembe a kabuli központi kormánnyal. Úgy tudni, Afganisztán 13 százaléka van ismét ellenőrzésük, de legalábbis valamilyen szintű befolyásuk alatt, s a dél-ázsiai ország további 30 százalékának birtoklásáért folytatnak harcokat. Hilmend – az iszlamista lázadók fellegváraként – központja az afganisztáni máktermesztésnek, amely 80-90 százalékát adja a világszerte előállított ópiumnak. A tálibok nem csak megadóztatják a máktermesztést, de a kábítószer-csempészetből is kiveszik a részüket, ami eltérő becslések szerint mintegy 400 millió dolláros éves bevételhez juttatja őket. Úgy tudni, újabban a kábítószer-előállításba is beszálltak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére