Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Pörge Béla

2018.11.13. 18:25

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy Macron szerint csak Franciaország védhetné meg Lengyelországot és Magyarországot egy katonai konfliktus esetén. A kijelentés Európán kívül is megrökönyödést keltett, Trumpnak nem tetszik, hogy Franciaország egy NATO-n kívüli katonai együttműködésről beszélt.

A kijelentés annak tudatában pedig különösen érdekes, hogy Franciaország 1966 és 2009 között nem volt a NATO tagja.

Donald Trump hétfőn és kedden is beszólt Macronnak az ügyben, nem először hangoztatva azt a véleményét, hogy az USA túl sokat fizet Amerikán kívüli katonai kiadásokra, és ezért a többi NATO-tagállamnak is emelnie kellene a védelmi kiadásait. Keddi bejegyzésében emellett Trump be is szólt a franciáknak.

Már németül kezdtek tanulni Párizsban, mielőtt az amerikai hadsereg megérkezett"

– írta az elnök a Twitteren.

Nem ez volt az egyetlen franciákról szóló bejegyzése az amerikai elnöknek. Macron a napokban a nacionalizmust is kritizálta, mire Trump így reagált:

Franciaország a legnacionalistább ország, és joggal. Make France great again!"

Trump megemlítette azt is, hogy Macron népszerűsége elképesztően alacsony, közben pedig tíz százalék a munkanélküliségi ráta az országban. Az amerikai elnök szerint francia kollégája csak ezekről a számokról szeretné elterelni a figyelmet – idézi Trumpot a Breitbart.

A Franciaországról szóló tweetjei között még gazdasági kérdéseket is érintett az amerikai elnök. Kijelenthetjük, hogy a hétvégi, I. világháborús megemlékezések óta Emmanuel Macron számít Donald Trump kedvenc témájának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére