Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump elsõ hivatalos útja a CIA központjába vezetett

Vincze Viktor Attila

2017.01.23. 22:28

Egyik elsõ hivatalos útja a CIA központjába vezetett Donald Trumpnak. Az USA új elnöke Langleyben minden eddiginél több támogatást ígért a hírszerzéssel foglalkozó szervezeteknek, és közölte, hogy mostantól az Iszlám Állam elpusztítása az elsõdleges cél.
LANGLEY, 22:28

Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke már szombaton megtette első hivatalos látogatását az USA központi kémszervezeténél, a CIA-nál.

Trump a Központi Hírszerző Ügynökség a virginiai Langleyben található központjába tett látogatásakor közölte:

az Egyesült Államok elsődleges feladata mostantól az, hogy megszabaduljon attól az Iszlám Államtól, amely a Közel-Keletről kiindulva elindította a terrortámadások hullámát a Nyugat országai ellen az elmúlt években."

Trump a radikális iszlám terrorizmust egy olyan, eddig még nem látott sátáni erőnek nevezte, amelyet el kell törölni a föld színéről.

Meg kell szabadulnunk az Iszlám Államtól, nincs más választásunk. Ennek most itt az ideje, hogy véget vessünk"

– mondta az USA 45. elnöke a CIA központjában.

Az új elnök nem árult el részletek azzal kapcsolatban, hogy milyen módon és eszközökkel kívánja az Iszlám Állam elpusztítását végrehajtani, csupán annyit jegyzett meg, hogy a CIA-nak meghatározó szerepe lesz ebben.

Trump határozottan tagadta azokat a korábbi médiaértesüléseket, amelyek szerint viszály lenne közte és a hírszerzők közössége között, mert korábban a CIA azt állapította meg, hogy Oroszország hackeléssel segítette Donald Trump győzelmét az amerikai az elnökválasztási versenyben.

Nincs senki, aki nálam erősebben hinne a hírszerzők közösségében"

– mondta Trump, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szerinte csak az amerikai média akart azokkal a tisztességtelen híranyagaival viszályt kelteni közte és a CIA között, amelyek szerint állítólag Oroszországnak kompromittáló anyagai lehetnek a személyével kapcsolatosan. 

Trump a Központi Hírszerző Ügynökségnél tett hivatalos látogatása végén pedig ígéretet tett arra, hogy az Egyesült Államok hírszerzéssel foglalkozó szervezetei számára komolyabb támogatást fog majd biztosítani, mint eddig bármelyik amerikai elnök.

Segédkezni fogok abban, hogy a jövőben a hírszerző közösség még több támogatást kapjon, többet, mint amit valaha is remélt" 

– tette hozzá Trump.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére