Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump magyar tanácsadója elmagyarázta a valóságot az MSNBC-nek

Forisek Ádám

2017.08.09. 14:28

Gorka Sebestyén többek között az Iszlám Államról és politikai korrektségrõl beszélt az MSNBC csatornának. Mutatjuk, mirõl is szólt a diskurzus.
WASHINGTON, 14:28

Gorka Sebestyén többek között az Iszlám Államról és politikai korrektségről beszélt az MSNBC csatornának. Mutatjuk, miről is szólt a diskurzus.

Gorka Sebestyén Trump nemzetbiztonsági tanácsadója, őt látta vendégül kedden a közismerten liberális elfogultságú MSNBC, így borítékolható volt az izgalmas eszmecsere.

A tanácsadó Ali Velshi és Stephanie Ruhle műsorvezetőkkel beszélgetett: 

VELSHI: Az elmúlt években történt, szélsőségesek által Nyugaton elkövetett támadásoknak nincs sok kapcsolata a működés szintjén az Iszlám Állammal. Ezek inkább ösztönzésből született támadások, amelyek azt sugallják a támadóknak, hogy használjanak bármit, ami rendelkezésükre áll. Sokan pedig úgy tartják, hogy a támadók nem fognak leállni még úgy sem, hogy az ISIS szétbomlott. Hogyan küzd meg ezzel az Önök stratégiája?

GORKA: Nos úgy, hogy egyrészről elvetjük az utóbbi nyolc év politikai korrektségét, és nevén nevezzük a dolgokat. Megnevezzük az ellenséget, és nem azt mondjuk rájuk, hogy munkanélküli emberek, és hogy több munkahelyet kellene teremtenünk.

VELSHI: És ez miképp állítaná meg a támadásokat?

GORKA: Válaszolhatok? Nem lehet úgy megoldani a problémát, ha azt nem nevezzük meg. Ezért hívjuk „radikális iszlám terrorizmusnak”, támadni fogjuk az ideológiáját, és ki fogjuk mondani, hogy gonoszak. Segítünk azon nemzeteknek, akik a mi elveinket osztják, és velük vállvetve fogunk harcolni – legyenek azok irakiak, kurdok, egyiptomiak vagy európaiak.

VELSHI: Nem értem, hogyan lehetne megakadályozni a párizsi, belgiumi vagy londoni támadásokat azzal, hogy nevén nevezzük a dolgot.

GORKA: Ha ne adj' Isten Ön rákos lenne, és a kórháznak meg lenne tiltva, hogy ráknak nevezze a betegségét, és ehelyett influenzát diagnosztizálnának, akkor az lenne a helyes kezelés?

RUHLE: Igen, de a ráknak nincs gyógymódja.

GORKA: Hallott már a kemoterápiáról?

RUHLE: Hallottam róla, de a rák attól még megölhet. Nem számít az, hogy minek hívjuk –

GORKA: A rák nagyon is gyógyítható. Nem számít, minek hívjuk? Tehát ha influenzának hívom, Ön hazamegy, bevesz néhány aszpirint, akkor mi fog történni Önnel Stephanie?

VELSHI: Gorka úr, biztos van ennél jobb válasz is, nem? Egy egyenes kérdést tettem fel magának, és nagyon félrevitte a témát –

GORKA: Én pedig adtam egy egyszerű választ. Ha félrediagnosztizálunk valamit, akkor soha nem születik megoldás – legyen az egy súlyos betegség, vagy egy nemzetközi geopolitikai fenyegetés. Nyolc éven át olyan kormányzatunk volt, amely azzal magyarázta a jelenséget, hogy ezek az emberek szegények. Szó sincs itt gazdasági tényezőről, itt arról van szó, hogy ezek az emberek egy gonosz ideológiát követnek, amit el kell pusztítani.

VELSHI: Szóval egyezzünk meg abban, hogy az Iszlám Állam megsemmisítése nem állítja meg a Nyugaton történt támadásokat. Nem kell definíciókról vitatkoznunk. Ez ellen mit tennének?

RUHLE: Hogyan küzdenének a magányos farkas taktikával?

GORKA: Nincs olyan, hogy magányos farkas, ugye tisztában van vele? Ezt a legutóbbi amerikai kormányzat találta ki, hogy beetesse vele az amerikaiakat. Soha nem volt egy olyan komoly támadás, amely nem volt kapcsolatban az Iszlám Állammal vagy az al-Kaidával. Összeköttetés van az ideológiában, a taktikában, a technikában, a kiképzésben, az internetes propagandában. Ez egy nemzetközi, globális fenyegetés.

GORKA: Nem pusztán megsemmisítenünk kell az olyan szervezeteket, mint az ISIS, de törvényteleníteni kell az ideológiájukat, hogy ugyanakkora elutasítottsága legyen, mint manapság a fasizmusnak és a nácizmusnak. Az lesz jó, ha az ISIS fekete zászlaját ugyanúgy ítélik meg, mint a horogkeresztet. Ekkor fogunk győzni – ha majd az emberek nem akarnak dzsihadistákká válni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére