Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump már három éve megjósolta a szoborrongálásokat

Balázs Ferenc

2020.06.23. 18:09

Kiröhögték Donald Trumpot, amikor az amerikai elnök George Washington és Thomas Jefferson szobrainak ledöntésével riogatott, miután 2017-ben Charlottesville-ben eltávolították Robert E. Lee konföderációs tábornok emlékművét.

A teljes balliberális mainstream média leszólta Donald Trumpot, amikor röviddel a megválasztása után, 2017-ben hangosan ellenezte az amerikai polgárháborúban a konföderáció oldalán harcoló Robert E. Lee szobrának eltávolítását egy virginiai városban.

Azon tűnődöm, jövő héten már George Washington, az azt követő héten meg Thomas Jefferson következik? Hol lesz a vége?

– fogalmazott Trump a Virginiában történtekre reagálva.

Manapság a social justice warriorok és a Black Lives Matter mozgalom híveinek mindennapos elfoglaltságává vált a műemlékek megrongálása.

Júniusban Portlandben, Oregon államban egy csapat randalírozó diák „visszavesszük a várost, az összes rasszista szobrot egyszerre” jelmondattal döntötte le Thomas Jeffersonnak, az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnökének, a Függetlenségi nyilatkozat megírójának szobrát. Három nappal később helyi tüntetők először amerikai zászlóba csavarva felgyújtották, majd felborították George Washington államalapító elnök szobrát.

Azóta több tucat amerikai városban történtek hasonló rongálások. A két leghíresebb mainstream hírcsatorna, a CNN és a BBC is „a változás előszelének” tudta be a történéseket.

Donald Trump ezzel aligha ért egyet: elnöki felhatalmazást adott, hogy 10 évig terjedő börtönbüntetéssel legyen sújtható az, aki bármilyen köztulajdonban lévő szobrot, műemléket megrongál.

„Nincsenek kivételek!” – szögezte le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére