Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump meghívná Putyint a G7-csúcsértekezletre

888, MTI

2020.06.03. 19:40

Sok téma van, amelyet megbeszélhetnénk Putyinnal – fogalmazott az amerikai elnök.
A józan ész kívánja meg Oroszország meghívását a G7-es országcsoport csúcsértekezletére

– jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fox rádiónak.

Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy sokkal könnyebb lenne bizonyos kérdésekre megoldást találni, ha a tárgyalóasztalnál helyet foglalna Vlagyimir Putyin orosz elnök is. „Sok téma van, amelyet megbeszélhetnénk Putyinnal” – fogalmazott Trump, hozzáfűzve, hogy ha az orosz elnök jelen van, akkor „megcsinálhatunk dolgokat”.

Donald Trump kitért belpolitikai kérdésekre is, elsősorban a George Floyd halála miatt kirobbant tüntetéssorozatra. Tagadta az amerikai AP hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozó értesülését, miszerint a biztonsági óvóhelyre kísérték a tüntetések miatt.
Ez hamis hír – fogalmazott, és elmondta, hogy nem kimenekítették őt, hanem a munkatársaival együtt megnézte a bunker állapotát. Napközben mentem le, hogy megnézzem, mert ki tudja, mikor lehet szükség az igénybe vételére – tette hozzá.
Arra a kérdésre, hogy kérte-e a Fehér Ház melletti Lafayette térről a tüntetők eltávolítását, amikor hétfőn meglátogatta a részben kiégett Szent János templomot, az elnök nemmel válaszolt. Hozzáfűzte, hogy nem vetettek be könnygázt a protestálók ellen.

Kifejtette: a Nemzeti Gárda és a szövetségi rendfenntartó erők mozgósítása a fővárosban, Washingtonban példa lehet más tagállamok és városok számára is, hogyan lehet az erőszakot megfékezni. Megismételte korábbi álláspontját: „rendre és törvényességre van szükségünk”. Hozzáfűzte még, hogy

azokat az államokat és nagyvárosokat, ahol az erőszakos tüntetések zajlanak nem republikánusok, hanem liberális demokraták irányítják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére