Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tüntetéshullám vonul végig Németországon Merkel migránspolitikája miatt

Tóth Dalma

2018.02.22. 13:28

Már több tüntetésre is sor került országszerte, legközelebb pedig február 24-én, szombaton fognak demonstrálni Merkel migránspolitikája ellen.
BERLIN, 13:28

Már több tüntetésre is sor került országszerte, legközelebb pedig február 24-én, szombaton fognak demonstrálni Merkel migránspolitikája ellen.

A demonstrációk azután kezdődtek, hogy egy magát fiatalkorúnak, 15 évesnek hazudó afgán migráns megölt egy 15 éves lányt Kandelben.

A fiú 2016 tavaszán kísérő nélküli kiskorú migránsként érkezett Németországba. Egy fiatalokról gondoskodó intézetbe került Észak-Rajna-Vesztfáliában. Miután elhagyta az intézményt, egy felügyelő figyelt rá. A fiú több hónapon keresztül volt együtt a lánnyal, mielőtt december elején szakítottak. Ezt az afgán migráns nem tudta feldolgozni. Mia és szülei még a rendőrségen is bejelentették, hogy a fiú ezt követően megfenyegette és elkezdte zaklatni őket. Mindez hiába történt, az afgán tinédzser összeszólalkozott a lánnyal, majd egy konyhakéssel leszúrta egy gyógyszertár előtt. Mia a kórházban belehalt a sérüléseibe. A fiút a járókelők fogták le és adták át a hatóságoknak. Mivel már sokszor előfordult, hogy a migránsok kiskorúnak hazudták magukat, hogy könnyebben bírálják el a menekültkérelmüket, megvizsgálták, hogy az afgán fiú valóban 15 éves-e. Az orvosi vizsgálatok alapján kiderült, hogy a migráns legalább 17 és fél éves, de valószínűleg inkább 20 év körül lehet. Sajnos nem ez volt az első eset, hogy egy migráns megölte német barátnőjét.

A polgármester a támadás ellenére nem az állampolgárok biztonsága miatt aggódott, hanem a xenofóbia ellen emelt hangot. Néhány német nőnek elege lett ebből, majd vették a bátorságot és tüntetést szerveztek. A demonstrálók "Biztonságot a gyerekeinknek és nekünk!" feliratú táblákkal jelentek meg a helyszínen. A demonstrációk egyre nagyobbak lettek és egyre több helyen került rájuk sor. A tüntetések mottója végül az lett, hogy "Kandel mindenhol ott van".

Azóta már több felvonulásra is sor került Cottbusban, Hamburgban, Drezdában, Berlinben és Kandelben. A tüntetők amiatt aggódnak, hogy Németország mennyire negatívan változott meg Merkel kormányzása alatt, valamint amiatt, hogy egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el a migránsok a nők ellen.

Múlt héten a Women’s March keretein belül a német fővárosban tiltakoztak a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények és a gyermekházasságok ellen. A felvonulást egy nőjogi aktivista, a kurd származású Leyla Bilge szervezte. Azt követelték, hogy a kormány tegye biztonságosabbá az országot, ellenőrizzék a határokat és toloncolják ki az összes illegális migránst. A tiltakozás mottója végül az "Elég volt!" lett.

A demonstráció viszont nem tetszett a szélsőbaloldaliaknak, ezért a felvonulók útját állták. Blokádot állították fel és három órán keresztül nem engedték továbbmenni a tömeget, ami ennek hatására feloszlott és az emberek kis csoportokban próbálták elérni a felvonulás végső helyszínét. A sajtó egyből nácinak nevezte a tüntetés résztvevőit, pedig a helyszínen készült képeken is jól látni, hogy nem a nácik vonultak fel, hanem családos német emberek, akik a gyerekeik, hozzátartozóik biztonsága miatt aggódnak.

A legközelebbi tüntetésre február 24-én, szombaton Cottbusban kerül sor. Várhatóan a tüntetéssorozatnak egészen addig nem lesz vége, míg Németországot lázban tartják az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére