Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy tűnik, Elon Musk emlékszik még a berlini ukrán nagykövet beszólására

888.hu

2022.10.15. 14:30

Sajtóhírek szerint az amerikai milliárdos nem akarja tovább finanszírozni Ukrajna internetellátását a saját műholdjaival.

 

A CNN értesülése szerint a SpaceX nem tudja tovább finanszírozni az internet szolgáltatását Ukrajnának. Mint a portál emlékeztet: a SpaceX először februárban kezdett Starlink-terminálokat adományozni Ukrajnának. Ezekkel az eszközökkel tudják fogni a műholdas jeleket, így az ukrán hadsereg számára jelentősen megkönnyíti a kommunikációt.

Eddig 20 ezer Starlink-terminált adományozott a cég, ami Elon Musk szerint eddig 80 millió dollárjába került a SpaceX-nek, év végéig ez az összes százmillió dollárra fog rúgni.

A hírcsatorna bortokába jutott dokumentumok szerint múlt hónapban a SpaceX a Pentagont is tájékoztatta arról, hogy nem tudja tovább finanszírozni az ukrajnai Starlinket. Az iratok között szerepel az ukrán hadsereg parancsnoka, Valerij Zsaruzsnij tábornok júliusban benyújtott levele is, amelyben közvetlenül Musktól kér még 8000 Starlink terminált.

 

Mint ismert, Elon Musk nemrég szavazást indított a Twitter-oldalán, amelyben a Tesla-főnök négy javaslatot tett közzé „Ukrajna-Oroszország béke” címszó alatt.

Ezek a következők voltak:

„Az elcsatolt régiókban az ENSZ felügyelete mellett újraválasztásokat tartani. Oroszország távozzon, ha ez a nép akarata”

„A Krím formálisan Oroszország része, ahogy 1783 óta (Hruscsov hibájáig) az volt”

„A Krím vízellátása biztosított”

„Ukrajna semleges marad”

Ezt követte egy szavazás „Igen” és „Nem” opciókkal. A nemek győztek.

A szavazás alatt megjelent Andrij Melnyk berlini ukrán nagykövet, és csak annyit reagált:

Menj a p***ába, ez az én nagyon diplomatikus válaszom neked.”

 

 

Úgy tűnik, Musk nem felejtette el Melnyk beszólását, szintén a Twitteren így reagált egy, a Starlinkhez köthető beszámolóra:

Mi csak az ő ajánlását (Melnykét – a szerk.) követjük.”

 

 

Egyébként Muskot most épp a Twitter támadta be.

Azt állítják: Elon Musk ellen szövetségi vizsgálat folyik azzal kapcsolatban, hogy miként járt el a médiacég megvásárlásáról kötött megállapodás végrehajtása során. A Twitternek ez az állítása egy csütörtökön nyilvánosságra hozott perirat-kiegészítésében olvasható. A periratban azonban nem szerepel, hogy mely szövetségi hatóság indította ezt el, és hogy a vizsgálat mire irányul. A Twitter azt állítja, hogy amikor dokumentumokat kért Musk ügyvédjeitől, ők ezt vizsgálati mentességükre hivatkozva elutasították. Az ügyvédek szeptember végén adtak át a médiacégnek egy olyan jegyzéket, amelyben felsorolták, hogy vizsgálati mentességük miatt milyen dokumentumokat nem hajlandók kiadni – tette hozzá a Twitter. A jegyzékben szerepelt egy olyan e-mailnek a tervezete, amelyet az ügyvédek május 13-án küldtek el a szövetségi tőzsdefelügyeletnek (SEC), és egy prezentáció, amelyet a kereskedelmi felügyeletnek (FTC) küldtek el.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére