Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

Horváth Tamás

2019.02.16. 11:00

A spekuláns ezúttal a Budapest Folyamat keretében akar ránk erõszakolni egy bevándorlást ösztönzõ paktumot.

Egy percre sincs nyugta a magyar külügynek, ugyanis a bevándorláspárti erők Soros György kérésére az ENSZ migrációs csomagját követően február 20-án Isztambulban, az úgynevezett Budapest Folyamat keretében fogadnának el egy újabb, a bevándorlást támogató nemzetközi dokumentumot – írja a Figyelő.

A Budapest Folyamatban a résztvevő országok a Selyemút-térség – Afganisztán, Pakisztán, Banglades, Irak, Irán – migrációs kérdéseire fókuszálnak. Ez az 1993-ban létrehozott együttműködés azért viseli Budapest nevét, mert a résztvevők első hivatalos találkozója a magyar fővárosban volt. Mára összesen 52 állam alkotja a Budapest Folyamatot, és 7 ország rendelkezik megfigyelői státusszal, többek között az Egyesült Államok. Hazánk ebben az együttműködésben társelnöki feladatokat lát el, az elnöki pozícióban 2006 óta Törökország van.

Jövő szerdán tartják az együttműködés hatodik miniszteri konferenciáját, amelyen egy akciótervet és miniszteri nyilatkozat kívánnak elfogadni. Az isztambuli konferenciát Recep Tayyip Erdogan török elnök nyitja majd meg, Magyarországot pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogja képviselni.

A konferencián a bevándorláspárti államok és szervezetek igyekeznek majd egy újabb bevándorlást támogató nemzetközi dokumentumot tető alá hozni. Jelenleg még a nyilatkozat szövegezése zajlik, de a folyamat teljes mértékben hasonlít az ENSZ migrációs paktumának elkészítésére és elfogadására, a Budapest Folyamat során ugyanazt kívánják megismételni, mint amit pár hónapja az ENSZ bevándorláspárti csomagjainál már láttunk. 
Az eddigi szövegtervezet az ENSZ dokumentumaihoz hasonlóan a migráció pozitív hatásait hangsúlyozza, a bevándorlást megszervezni akarja, és nem megállítani.

Mint ismert, a fórumon elnöklő Törökországban több millió illegális bevándorló halmozódott fel az elmúlt időszakban, így az ő helyzetük érthető ebben a kérdésben, valószínűleg nem fogják ellenezni, ha az európaiak több migránst akarnak befogadni.

Soros emberei maszatolnak a háttérben

A szövegezés során Brüsszel javaslatai is bekerülhetnek a szövegtervezetbe, ráadásul az isztambuli konferencia egyik nyitóelőadását a szélsőségesen bevándorláspárti brüsszeli biztos, Dimitrisz Avramopulosz tartja, aki tavaly szeptemberben az ENSZ-ben kijelentette: továbbra is azon dolgoznak, hogy kötelező kvóta keretében osszák szét az illegális bevándorlókat az EU-ban.

A Budapest Folyamatban a tagállamok mellett szerepet vállal az ENSZ-hez tartozó Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) is. Az IOM a Budapest Folyamat keretei között már 2016 óta azon dolgozik, hogy az ENSZ Migrációs Csomagjának alapelveit a Budapest Folyamat akciótervébe is átemeljék.

Az Európa Tanács is részt vesz a Budapest Folyamat munkájában. Az Európa Tanács vezetője pedig nem más, mint az egykori norvég kormányfő, Thorbjorn Jagland, akinek saját bevallása szerint„kedves, jó barátja” Soros György. Így a bevándorláspáti amerikai spekuláns érdekeit is képviselik a dokumentum elfogadása során.

A Figyelő információi szerint a magyar kormány már jelezte, hogy jelenlegi formájában nem hajlandó elfogadni a tervezett nyilatkozat szövegét, ugyanakkor kérdéses, hogy az erősen bevándorláspárti résztvevők elfogadják-e a magyar fél szempontjait. Jövő szerdán Isztambulban a bevándorláspárti és a bevándorlást ellenző erők újabb nagy összecsapására kell számítani.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére