Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migráns hullám Olaszországnál

888.hu/MTI

2020.05.26. 19:23

Ma hetvenegy tunéziai migráns érkezett a dél-olaszországi Lampedusa szigetére.

A menedékkérőket az olasz parti őrség vette fel tíz tengeri mérföldre Lampedusa partjaitól a Földközi-tengeren és vitte őket a sziget kikötőjébe. A migránsokat a Lampedusán működő menekültügyi központban szállásolták el, ahol már negyven menekült tartózkodik.

A nap folyamán az Olaszországba érkező migránsok számára kijelölt egyik karanténhajón, a Szicília partjainál horgonyzó Moby Zaza fedélzetén őrizetbe vettek két tunéziai állampolgárt embercsempészet gyanújával.

A 21 és 23 éves férfiakat honfitársaik kárára elkövetett zsarolással vádolják – jelentette az olasz sajtó.

Luigi Patronaggio, a szicíliai Agrigento államügyésze hétfői interjújában azt hangoztatta, hogy Líbiából szárazföldön először Tunéziába, majd innen a rövidebb tengeri útvonalon Olaszországba érkeznek az Európába tartó migránsok, közöttük számos bűnözővel. Kifejtette,

a Földközi-tenger nyugati felében a migrációt ismét a tunéziai bűnszervezetek vették kézbe.

Ők a Tunézia és Olaszország között kevesebb mint háromszáz kilométeres útvonalon akár több ezer embert is képesek „utaztatni”, mindenekelőtt a Szaharától délre fekvő közép-afrikai országokból származó migránsokat, valamint büntetett előéletű tunéziaiakat, akik közül többeket már korábban kiutasítottak Olaszországból, de ismét megpróbálnak visszatérni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére