Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

Bokor Gábor

2019.03.24. 12:45

Ismét több mint ezer, zömében közép-amerikai országokból származó bevándorló indult meg Dél-Mexikóból az Egyesült Államok felé a jobb élet reményében.

A beszámolók szerint minimum 1200 közép-amerikai migráns indult útnak a mexikói Tapachulából az Egyesült Államok felé szombaton. Helyi idő szerint hajnalban indultak útnak a guatemalai határon fekvő városból. A főként hondurasi, guatemalai és salvadori migránsokat a mexikói rendőrség kíséri végig az Egyesült Államok határáig. 

 

Ahogyan arról többször mi is beszámoltunk, az elmúlt bő fél évben közép-amerikai migránsok ezrei, tízezrei keltek útnak, hogy az Egyesült Államokba jussanak. Mivel Donald Trump amerikai elnök ellenzi az illegális bevándorlók befogadását, megerősítette az ország déli részén a határvédelmet, hogy a migránsok ne tudjanak bejutni az országba. Mivel a migránsok haza nem akarnak menni, így megrekedtek Mexikóban, amelynek komoly terhet jelent a bevándorlók ellátása és elhelyezése. A mexikóvárosi és a washingtoni kormány december óta azon dolgozik, hogy kifejlesszen egy átfogó tervet a szegénység és az erőszak felszámolására a közép-amerikai országokban.

Donald Trump bevándorláspolitikájának a része, hogy megépüljön a déli határfal, azonban ezt a bevándorláspárti demokraták finoman szólva sem támogatják: amikor a törvényhozásban kellett erről szavazniuk, ők kiálltak a bűnözőkkel teli migránskaraván befogadása mellett és mindent megtettek, hogy ne épüljön fel a fal a Mexikóval közös határon. Az ügy odáig fajult, hogy az amerikai elnök kénytelen volt rendkívüli állapotot hirdetni

A határon kialakult helyzet pontosan az a típusú helyzet, amely indokolja a rendkívüli állapotot"

– mondta Kirstjen Nielsen, az Amerikai Egyesült Államok belbiztonsági minisztere.

A Trump-adminisztráció és a Demokrata Párt kötélhúzása miatt megdőlt az eddigi rekord, a 21 napos kormányzati leállás, amely még Bill Clinton ideje alatt történt. Az egész ügyről EBBEN a cikkben írtunk részletesen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére