Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb tanács „németből”: egy meleg takaróra is szükség lesz

888.hu

2022.07.27. 12:50

Közeledik a tél.

 

 

Júliusban kiderült, hogy Németország legnagyobb – ingatlanok bérbeadásával és értékesítésével foglalkozó – cége, a Vonovia az energiatakarékosság érdekében csökkenti az általa kezelt otthonok éjszakai hőmérsékletét.

A változtatás értelmében este 11 óra és reggel 6 óra között az ingatlanokban a központilag szabályozott hőmérséklet nem haladja majd meg a 17 Celsius fokot.

 

A Vonovia szakembereinek számításai szerint – az ukrajnai háborúkkal járó szankciók miatt kialakult energiaszegény helyzetben – 8 százalékkal lesznek alacsonyabbak az energiaköltségek. A folyamatot a cég fokozatosan szándékozik bevezetni, a 100 százalékos bevezetést őszre tervezik.

 

Most egy újabb ingatlanokkal foglalkozó cég jött elő hasonló elképzelésekkel.

Németország második legnagyobb lakásbérbeadója azt követelte, hogy az ország kormánya törölje el az épületek minimum hőmérsékletére vonatkozó szabályokat, hogy csökkenthesse a bérlői számára biztosított fűtés mértékét. A LEG Immobilien szerint erre a lépésre azért van szükség, hogy Németországban csökkentsék a gázfelhasználást.

A Handelsblatt című üzleti lap beszámolója szerint a LEG Immobilien vezetője, Lars von Lackum úgy véli, hogy a bérlőknek meg kell érteniük, hogy áldozatokat kell hozniuk, ha azt akarják, hogy Németország élje túl a telet, mivel az ország most azért küzd, mert Vlagyimir Putyin úgy döntött, hogy csökkenti az ország gázellátását.

 

Úgy vélem, hogy a jelenlegi háborús helyzetben Németország lakosságának tudatosítani kell, hogy a lemondás most a napirenden van.”

– fogalmazott az ingatlanmágnás.

„És ez a fűtésről való lemondás lesz – ezt politikailag kell kimondani.” – folytatta, hangsúlyozva, hogy az ország politikusainak cselekedniük kell a szabályok gyors eltörlése érdekében.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a bérlőknek valószínűleg többre lesz szükségük ezen a télen, mint egy plusz pulóverre, hogy melegen tartsák magukat, mondván,

valószínűleg egy meleg takaróra is szükség lesz”.

 

Von Lackum továbbá úgy véli, hogy

a bérlők mintegy 20 százaléka még a csökkentések ellenére sem lesz képes megfizetni a növekvő energiaköltségeket.

Ezért felszólította a kormányt, hogy lépjen közbe, és tiltsa meg a kilakoltatást azon lakosok esetében, akik nem tudják fizetni a fűtésszámlát.

 

Egyébként nagyjából egy héttel ezelőtt Robert Habeck, a keveset zuhanyzó német alkancellár és szövetségi gazdasági miniszter bejelentette, hogy a szövetségi kormány új intézkedésekkel kíván reagálni a közelgő őszi és téli gáz- és energiahiányra, éppen ezért kidolgoznak egy újabb energiabiztonsági csomagot.

A gazdasági minisztérium közölte, tervez jogszabályi változásokat is, amelyek a magánfogyasztókat érinthetik.

A minisztérium szerint jelenleg szerződéses kötelezettség van arra, hogy a bérelt lakásokban minimális hőmérsékletet kell tartani. Ez azt jelenti, hogy ha ezek a bérlők kevesebbet akarnak fűteni, akkor megszegik a bérleti szerződésüket. Az új szabályozás szerint ez a helyzetet szeretnék megszüntetni, így aki nem kíván télen fűteni, az legálisan is megteheti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére