Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb terrorista szálak a kaliforniai lövöldözésben

888.hu

2015.12.05. 09:26

A San Bernardinó-i merényletek elkövetõirõl lassan kiderül, hogy minden radikális iszlamista szervezettel kapcsolatot ápoltak.
USA, 09:26

A Los Angeles Times értesülései szerint a kaliforniai San Bernardinóban végrehajtott mészárlás férfi résztvevője legalább két tengerentúli szélsőséges szervezettel állt kapcsolatban, köztük az al-Kaidához köthető szíriai al-Núszra Fronttal.

Azonban úgy látszik a merénylőnek egy terrorista csoport nem volt elég, ugyanis egy szövetségi igazságügyi tisztségviselő az amerikai lapnak arról is beszélt, hogy a 28 éves Syed Rizwan Farooknak az al-Núszra Front mellett a szomáliai al-Shabaab csoporttal is volt "valamiféle kapcsolata". Ugyanakkor az nem világos miféle kapcsolat volt ez, illetve kivel tartotta fenn Farook.

Az Iszlám Állam pénteken kiadott egy nyilatkozatot, amiben közlik: a két merénylő a terrorista csoport követői voltak. Azonban az amerikai hatóságok szerint egyelőre semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy az elkövetők tényleg az ISIS tagjai lettek volna.

A 27 éves Tashfeen Malik – aki a Facebookon tett hűségesküt az Iszlám Állanak – és férje, a 28 éves Syed Rizwan Farook szerdán 14 embert megölt, 21-et megsebesített a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén, majd életüket vesztették a rendőrökkel vívott tűzharcban.

Amennyiben bebizonyosodna, hogy a támadást az iszlám szélsőségesek által feltüzelt emberek műve volt, ez lenne a legtöbb halálos áldozatot követelő terrorcselekmény az Egyesült Államokban a 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta.


A Los Angeles Times néhány órával azután közölte a Farook kapcsolataira vonatkozó értesülését, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bejelentette: terrorcselekménynek tekinti a San Bernardinóban végrehajtott mészárlást, és ezen a nyomon folytatja a nyomozást.

David Bowdich, az FBI magas rangú tisztségviselője elmondta: a hatóságok által eddig összegyűjtött tárgyak alapján arra lehet következtetni, hogy a gyanúsítottak alaposan előkészítették akciójukat. A tisztségviselő szerint megvizsgálták a tettesek helyszínen hagyott, összetört mobiltelefonjait, és arra utaló jeleket találtak, hogy összeköttetésben voltak olyan emberekkel, akik az FBI figyelmének középpontjában állnak.

(LosAngelesTimes, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére