Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra felállítják azt a különleges rendőri egységet, amit a BLM-es hisztéria miatt szüntettek meg

888

2022.03.26. 19:20

New Yorkban újra felállítják a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet, amit az Antifa és a BLM által tartott tüntetések idején szüntettek meg.

 

New York város polgármestere, Eric Adams ismét felállítja azt a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet, amelyet 2020-ban, a George Floyd halála utáni tüntetések idején szüntettek meg – jelentette a National Review című amerikai jobboldali lap hírportálja.

A 2020-ban feloszlatott speciális egységet most nemcsak újból felállítják, hanem a létszámát és hatáskörét is kibővítik.

 

2020-ban, miután rendőri túlkapás következtében Minneapolisban meghalt George Floyd, az Egyesült Államokban a rendőri erőszakra hivatkozva rengeteg helyen voltak tüntetések, és emiatt csökkentették a rendőrségek létszámát és hatáskörét, de volt, ahol átmenetileg meg is szüntették a rendőrőrsöt. Az egyébként demokrata párti Eric Adams már akkor is ellenezte a rendőrség leépítését.

Az ismét létrehozott egység tevékenységét a város további 5 körzetére terjesztették ki. A cél azonban összesen 30 ilyen egység működtetése a több mint tízmilliós nagyvárosban.

Ezek a speciális rendőri egységek – amelyeket szomszédsági közbiztonsági csoportoknak neveznek – már dolgoznak is. A múlt hétfő óta 10 fegyvert koboztak el és 31 letartóztatást hajtottak végre Bronxban.

A hétvégén összesen 23 incidensben 28 embert lőttek meg a városban, ketten életüket vesztették. A National Review szerint a speciális rendőri egység hatáskörének kiterjesztéséről szóló döntés szorosan összefügghet a múlt hét végén történtekkel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére