Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra felállítják azt a különleges rendőri egységet, amit a BLM-es hisztéria miatt szüntettek meg

888

2022.03.26. 19:20

New Yorkban újra felállítják a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet, amit az Antifa és a BLM által tartott tüntetések idején szüntettek meg.

 

New York város polgármestere, Eric Adams ismét felállítja azt a fegyveres bűnözés elleni rendőri egységet, amelyet 2020-ban, a George Floyd halála utáni tüntetések idején szüntettek meg – jelentette a National Review című amerikai jobboldali lap hírportálja.

A 2020-ban feloszlatott speciális egységet most nemcsak újból felállítják, hanem a létszámát és hatáskörét is kibővítik.

 

2020-ban, miután rendőri túlkapás következtében Minneapolisban meghalt George Floyd, az Egyesült Államokban a rendőri erőszakra hivatkozva rengeteg helyen voltak tüntetések, és emiatt csökkentették a rendőrségek létszámát és hatáskörét, de volt, ahol átmenetileg meg is szüntették a rendőrőrsöt. Az egyébként demokrata párti Eric Adams már akkor is ellenezte a rendőrség leépítését.

Az ismét létrehozott egység tevékenységét a város további 5 körzetére terjesztették ki. A cél azonban összesen 30 ilyen egység működtetése a több mint tízmilliós nagyvárosban.

Ezek a speciális rendőri egységek – amelyeket szomszédsági közbiztonsági csoportoknak neveznek – már dolgoznak is. A múlt hétfő óta 10 fegyvert koboztak el és 31 letartóztatást hajtottak végre Bronxban.

A hétvégén összesen 23 incidensben 28 embert lőttek meg a városban, ketten életüket vesztették. A National Review szerint a speciális rendőri egység hatáskörének kiterjesztéséről szóló döntés szorosan összefügghet a múlt hét végén történtekkel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére