Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újraindít a francia kormány télen egy széntüzelésű erőművet az energiaválság miatt

888.hu

2022.06.28. 18:40

Céljuk ezzel, hogy jobban át tudják vészelni az energiabiztonság hiányát, amely részben az Oroszországgal folytatott ellenségeskedések miatt alakult ki. Na de mi lesz a környezet- és klímavédelemmel?

 

A Saint-Avold újraindításáról szóló bejelentés nem sokkal azután történt meg, hogy három nagy franciaországi energiaipari vállalat vezetője – az Engie, az EDF és a TotalEnergies – is arra figyelmeztetett, hogy a lakosságnak „azonnal” vissza kell fognia az energiafelhasználást, hogy a hatóságok jobban tudják kezelni az energiabiztonságot.

 

 

Az RTL műsorszolgáltató szerint a tisztviselők azt mondták, hogy a széntüzelésű erőművet „csak elővigyázatosságból, az ukrán helyzetre való tekintettel” helyezik újra üzembe.

A Le Figaro eközben azt írja, hogy a tisztviselők azt mondták, hogy az erőmű újraindításának tervébe úgynevezett „környezetvédelmi kompenzációt” is beépítenek. Ennek eredményeként az üzem üzemeltetője az újranyitás részeként

 

olyan erdőtelepítésekbe fog bocsátkozni, mellyel ki tudja elégíteni a zöld igényeket is.

 

Nemrégen a klímaharcos Németország is bejelentette, hogy felpörgeti saját széntüzelési kapacitásait, hogy jobban megbirkózzon a jelenlegi energiaválsággal.

 

A gázfogyasztás csökkentése érdekében kevesebb gázt kell felhasználni az áramtermeléshez. Helyette többet kell majd szénerőműveket használni.”

– mondta Robert Habeck.

A tisztviselő azonban továbbra is kitartott amellett, hogy Németország atomerőműveit – amelyek közül az utolsó hármat az év végéig le kell állítani – nem fogják felhasználni az energiaellátási problémák ellensúlyozására, annak ellenére, hogy minden oldalról azt követelik, hogy Németország tartsa őket üzemben.

 

 

A helyzet annyira rossz, hogy még az EU tisztviselői is arra szólítják fel Németországot, hogy továbbra is használják az erőműveiket.

 

Németországban még mindig három atomerőmű üzemel, ez a villamosenergia-fogyasztás 25%-ának felel meg.”

– jelentette Thierry Breton. Úgy gondolja, hogy a leállítást érdemes lenne megfontolni, és talán 1–2 évig még folytatnák az üzemelésüket, hogy túl legyenek a problémákon.

 

Thierry Breton (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére