Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újságírókat figyelt meg a TikTok

888.hu

2022.12.23. 14:15

Több amerikai állampolgár is érintett.

 

A TikTok kínai székhelyű anyavállalata csütörtökön közölte, hogy egy belső vizsgálat során feltárta, hogy az alkalmazottai négy amerikai tech-újságíró magánadatait és más amerikai felhasználók adatait szerezték meg.

A ByteDance kínai techóriást, amely a videómegosztó alkalmazás tulajdonosa, azzal vádolták meg az év elején, hogy egy titkos megfigyelési kampány keretében a Forbes több riporterét is nyomon követte, aminek következtében az alkalmazottak olyan információkhoz jutottak hozzá, mint például a riporterekhez kapcsolódó egyes TikTok-felhasználók IP-címei.

A Forbes arról számolt be, hogy a ByteDance belső ellenőrzési és kockázatkezelési osztálya volt felelős az egyes amerikai állampolgárok tartózkodási helyének megfigyelésére irányuló tervért.

A New York Times beszámolója szerint az adatok megszerzéséért felelős két alkalmazott Kínában, két másik pedig az Egyesült Államokban dolgozott.

A NYT szerint a vállalat mind a négy érintett alkalmazottat elbocsátotta.

 

A ByteDance illetékesei szerint a kiszemelt riporterek között volt Emily Baker-White, Katharine Schwab és Richard Nieva – mindhárman a BuzzFeednek írtak, és most a Forbesnál dolgoznak –, valamint Cristina Criddle a Financial Timesnál.

 

A ByteDance és a TikTok nem tagadta a megfigyelést, mondván, hogy az alkalmazást „soha nem használták arra, hogy az amerikai kormány tagjai, aktivisták, közszereplők vagy újságírók bármelyikét »célba vegyék«”, és hogy „a TikTok nem tudta úgy megfigyelni az amerikai felhasználókat, ahogyan azt a cikk sugallta”.

 

Az amerikai szenátorok a múlt héten egyhangúlag elfogadták a Josh Hawley szenátor (R-MO) által előterjesztett No TikTok on Government Devices Act-et.

 

A TikTok a Kínai Kommunista Párt trójai falova. Jelentős biztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államok számára, és amíg nem kényszerül arra, hogy teljesen megszakítsa kapcsolatait Kínával, addig nincs helye kormányzati eszközökön.”

– mondta Hawley csütörtöki nyilatkozatában.

 

Az Egyesült Államok államai betiltják a TikTokot a kormányzati eszközökön. Itt az ideje, hogy Joe Biden és a demokraták is segítsenek ugyanezt megtenni.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére