Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

V4NA: sporthidzsáb viseléséért hisztiztek Soros francia civiljei

V4NA, 888.hu

2020.07.28. 18:30

Egy franciaországi Soros-NGO 40 aktivistája szállt meg egy edzőtermet Lyonban, mert az üzemeltető nem akarta engedélyezni a termében a hidzsáb viselését. Mivel célt értek, most minden francia fitneszteremre ki akarják terjeszteni elért „eredményüket”.

A franciaországi székhelyű Alliance Citoyenne migránsokat tömörítő álcivil szervezet – melyet Soros György milliárdos spekuláns bőkezűen támogat – nyomására módosította egy lyoni edzőterem belső szabályzatát és engedélyezte a sporthidzsáb viselését – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az akció még július 3-án kezdődött, amikor

negyven muszlim aktivista lepte el az edzőtermet és követelték, hogy fejkendőben is mehessenek sportolni.

 

A cég ügyvédjével folytatott egyeztetést követően megszületett a megállapodás, az edzőterem vezetése engedett a muszlimoknak és – átírva a belső szabályzatukat – végül lehetővé tették a sporthidzsáb viselését edzés közben a muszlim nőknek.

A sikert újabb győzelemnek titulálva ünnepelte az Alliance Citoyenne a közösségi oldalakon.

Az egyesület egyik aktivistája ezt követően úgy nyilatkozott a Le Progrès nevű lyoni regionális napilapnak, hogy

ez egy üzenet, amivel a többi edzőtermet is arra szeretnék felszólítani, hogy kövessék a lyoni példát.

Hozzátette, hogy az akció az egyesület kampányának része, mellyel a muszlim nők polgári jogaiért harcolnak, azt szeretnék ugyanis elérni, hogy senki ne írhassa elő nekik, hogy mit kell viselniük.

Az akció azonban egyáltalán nem aratott tetszést a világi nézeteket valló körökben.

Naëm Bestandji feminista blogger például kifejezetten elítéli a megmozdulás módját és lényegét, mellyel szerinte a muszlim aktivisták minden muzulmán nőt beskatulyáznak a muszlim nők polgári jogaira hivatkozva és szélsőséges viselkedésükkel azonosítják az iszlám tanokat.

Emellett hozzátette, hogy a rendelet senkit sem különböztetett meg hátrányosan, mivel az edzőtermet igénybe vevő minden sportolóra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, vallásra, nemre, etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül.

Franciaországban nem ez volt a Soros György által támogatott egyesület első megmozdulása, a burkini tilalma is komoly vitákat váltott ki az elmúlt években, melynek kapcsán az Alliance Citoyenne is tiltakozó megmozdulást rendezett.

2019-ben Grenoble város két önkormányzati medencéjét is bezárták, miután muszlim nők burkiniben mentek be a vízbe.

A fürdőmester figyelmeztette őket arra, hogy ez szabályellenes, és higiéniai okokból csak hagyományos, egy- vagy kétrészes fürdőruhában úszkálhatnak. Mivel a burkinit viselő hölgyek ügyet sem vetettek rá, kihívták a rendőrséget. A hatóság képviselői hamar ki is érkeztek a tett színhelyére, felírták minden rebellis fürdőző nevét, 35 euróra büntették őket.

Az akció mögött akkor is az Alliance Citoyenne állt.

Bár nem vallási csoportról van szó, sok szélsőséges muzulmán is a tagjai közé sorolható. A grenoble-i akcióról az Alliance Citoyenne a Twitteren azt írta, a burkiniművelet „a polgári engedetlenség egy megnyilvánulása volt”.

Az Alliance Citoyenne honlapjából kiderül, hogy a méltán hírhedt

Saul Alinsky módszereit is használják.

Az egykori radikális politikai aktivista több műve is népszerűsítve van a szervezet honlapján. Ezen kívül a Alliance Citoyenne élvezi Soros György amerikai tőzsdespekuláns bőkezű támogatását is.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján elérhető adatok szerint a szervezet 2016-ban 80 ezer dollárt kapott, míg 2018-ban 90 ezer dollárral gazdagodott. Előbbi összegből azt finanszírozhatták, hogy országos szintre bővüljenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére