Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

888.hu

2022.05.19. 19:30

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

 

Václav Klaus a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórumon szólalt fel, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) szervezte.

Angol nyelvű beszédében a korábbi cseh elnök és miniszterelnök azt mondta, hogy ma az eszméik láthatóan visszaszorulóban vannak, amely folyamatot nehéz lesz megállítani. Úgy vélekedett, hogy nem szükséges az elképzeléseik reformja, elegendő visszatérniük az alapokhoz.

Václav Klaus problémának nevezte, hogy nem megfelelően terjesztették az eszméiket, ezt pedig súlyosbította a konzervatív gondolkodók passzivitása a kommunizmus bukása után.

Úgy fogalmazott,

hogy látja a szabadság elvesztését, amelyet a progresszív liberális demokráciák jogokkal váltottak fel.

 

A korábbi cseh elnök és miniszterelnök fontosnak nevezte „a törékeny Nyugat” megvédését belső intellektuális ellenségeitől.

 

Az ukrajnai háború ismét bebizonyítja, hogy minden katonai összetűzés a szabadság elnyomásához, a propaganda terjedéséhez vezet.”

 

– hangoztatta Václav Klaus.

 

Angol nyelvű videóüzenetében Mike Waltz amerikai republikánus kongresszusi képviselő úgy fogalmazott, hogy látják menetelni Oroszországot és Kínát, miként azt is észlelték, hogy a kubai kommunista rezsim nemrég újra lesújtott a népre.

Kijelentette, hogy a kommunista rendszerek miatt több ember halt meg a világon, mint bármely más ideológia nevében. Ennek ellenére még mindig látható a kommunisták menetelése a maguk „brutalitásával, tekintélyelvűségével”. A kongresszusi képviselő kiemelte, hogy az amerikai fiatalok több mint 30 százaléka kedvezően vélekedik a kommunizmusról.

 

Nekik nincs fogalmuk arról, hogy ez a berendezkedés miként tette tönkre százmilliók életét.”

 

– mondta Mike Waltz, aki szerint meg kell érteni, hogy a kommunizmus mekkora veszélyt jelent a szabadságra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére