Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valóban Alexandria Ocasio-Cortez lenne a legjobb esélye a demokratáknak Donald Trump ellen?

888.hu

2022.08.05. 17:00

Az „AOC a demokraták legjobb esélye 2024-ben Trump ellen” címet viselő rovatot a The Hill nevű amerikai újság kedden tette közzé. Azonban ezzel a megállapítással többen is vitába szálltak a közösségi médiában.

 

A cikkben a szerző, Michael Starr Hopkins demokrata PR-stratéga azzal érvelt, hogy Alexandria Ocasio-Cortez mint influenszer több közösségi platformon is jelen van, valamint a demokrata vezetéssel is gyakori vitákba bocsátkozik.

 

Az, hogy képes kapcsolatot teremteni a támogatóival és bepillantást enged nekik a magánéletébe, mintául szolgál a demokraták számára, akik megpróbálnak kevésbé próbababaként és inkább emberként viselkedni.”

– írta.

 

Hopkins azon közvélemény-kutatásokat is felidézett a cikkben, amelyek szerint a demokraták túlnyomó többsége azt szeretné, ha 2024-ben nem Joe Biden elnök indulna az elnökválasztáson, majd azt állítja, hogy AOC „felpezsdítené a párt bázisát, rekordmennyiségű fiatalokat vonzana, és összefogná a pártot azzal, hogy rámutat a Trump-republikánusok megválasztása jelentette fenyegetésre”.

Szerinte ő egyszemélyben tudná egyesíteni a Demokrata Pártot és a munkásosztályt, így esélyesként látja legyőzni két év múlva Donald Trumpot, ezzel pedig ő lehetne az Egyesült Államok első női elnöke.

 

Jobb és baloldali Twitter-felhasználók sokasága támadta meg a cikk íróját.

  • Taylor Budowich, a Save America PAC kommunikációs igazgatója: „Alternatív főcím: ”A demokraták elismerik, hogy nincs esélyük 2024-ben„”
  • Chris Pandolfo, a Blaze Media Curation szerkesztője: „LOL, ha tényleg motiválni akarod a republikánus szavazókat, hogy menjenek el szavazni, akkor csak rajta”
  • Rob O'Donnell, a Law Enforcement Today vezető nemzeti rendészeti munkatársa: „Kérem, kérem, kérem, kérem, szépen kérem, futtassák őt”
  • Az egyik felhasználó pedig azt tweetelte, hogy a 32 éves AOC egy „tapasztalatlan és népszerűtlen” kongresszusi képviselő, aki nem rendelkezik komoly törvényhozói múlttal.

 

Az, hogy az amerikaiak nem kedvelik a képviselőnőt, nem véletlen. 2019-ben ő volt az, aki már megvádolta a „fehér fajt” népirtással, a rabszolgaság feltalálásával, a homofóbia, a kapitalizmus és patriarchátus megalkotásával, aki szerint Afrika rég a Nyugat fejlettségi szintjén lenne, ha nem avatkoztak volna közbe a fehérek, majd pedig a globális felmelegedésért is a fehéreket tette felelőssé.

De Alexandria Ocasio-Cortez volt az a személy, aki 2021 őszén egy hatalmas „Tax the rich”, azaz „Adózzanak a gazdagok” feliratú estélyiben jelent meg a Met-gálán. Tette ezt úgy, hogy a demokrata képviselő több mint 170 ezer dollárt keres évente, és egy 35 ezer dolláros Tesla tulajdonosa, azonban saját magát elmondása szerint nem tartja gazdagnak.

 

Júliusban pedig vele történt meg az az eset, hogy a radikális muszlim barátnőjével, Ilhan Omarral egy tüntetésen úgy csinált, mintha megbilincselték volna a rendőrök. Csak közben elkezdték lengetni a kezüket amivel elég hiteltelenül játszották el, hogy mennyire elnyomják őket. Az esetről több videó is készült.

 

 

Hazákban is többször lehetett olyan cikkeket, elemzéseket olvasni az utóbbi 12 évben, hogyha egy politikust körberajongják a közösségi oldalakon, ha zsákszámra érkeznek a bejegyzéseire és performanszaira a lájkok, akkor az a személy nagy eséllyel indulhat majd el Orbán Viktorral szemben a választásokon. Hogy ez mennyire igaz, az eredményekből világosan leolvasható.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére