Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre józanul nyilatkoztak az Európai Unióról egy osztrák lapban

Forisek Ádám

2017.03.17. 13:58

A józan ész hangját Christian Ortner kolumnista képviselte, aki a Die Presse címû osztrák lapba írt pénteken. Szerinte teljesen abszurd elképzelés az uniós tagállamok különbözõ, gyakran szembemenõ ellentéteit erõvel egységesíteni.
BÉCS, 13:58

A józan ész hangját Christian Ortner kolumnista képviselte, aki a Die Presse című osztrák lapba írt pénteken. Szerinte teljesen abszurd elképzelés az uniós tagállamok különböző, gyakran szembemenő ellentéteit erővel egységesíteni.

Az MTI által szemlézett osztrák lapban közölt Ortner a véleményét, mely szerint a kényszeres egységnek nagyobb a politikai ára, mint a haszna, épp ezért nem szabad félvállról venni az Európai Unió széttagoltságát.

Ortner úgy véli, teljesen természetes, hogy a tagállamok vezetői a saját országuk érdekeit képviselik, és ez minden ügyet érint, amely megosztja az uniót. Mint fogalmazott, „a svédeknek joguk van ahhoz, hogy multikulturális állammá nyilvánítsák magukat, a lengyeleknek pedig ahhoz, hogy ezt ne akarják.”

Ugyanígy a németeknek jogukban áll annyi menekültet befogadni, amennyit akarnak, ahogyan a magyaroknak is jogukban áll a lehető legkevesebb menekültet beengedni az országba”

– vélekedett a kolumnista. Ortner úgy gondolja, Európai népei nagyon különbözőek, ennek vallási, kulturális, geostratégiai és gazdasági okai is vannak. Ezek mind-mind olyan tényezők, amelyeket nem lehet Brüsszelből megoldani, és erről az Európai Unió vezetésének is el kell gondolkodnia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére