Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vért izzad a libsi sajtó, hogy legalább egy matrjoskababa kihulljon Trump szekrényébõl

888.hu

2019.01.12. 13:45

Tovább folyik az a boszorkányüldözés, amellyel Trump állítólagos, Oroszországgal való összejátszását akarja bizonyítani az amerikai liberális sajtó. De az a fránya matrjoskababa csak nem akar kihullani a szekrénybõl.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 2017 tavaszán nyomozást indított Donald Trump elnök ellen, mert az volt a benyomása, hogy orosz érdekeket szolgál – állította a The New York Times című napilap az internetes oldalán szombat hajnalban. A libsi sajtó zászlóshajója már korábban is vért izzadva próbálta az oroszokhoz kötni Trumpot. Hogy miért? Mert nem szimpatizálnak az elnökkel és politikát csinálva próbálják megbuktatni. (Megjegyzem, a helyzet Magyarországon ebben hasonló, mint Amerikában: a liberális média nem ellenőrizni szeretné a kormányt, hanem megbuktatni). Hogy miben reménykednek a tengerentúlon? Nagyjából abban, hogy kihullik Trump szekrényéből ez:

A lap, mint minden hasonló lejárató cikkben, itt is névtelen forrásokra hivatkozik. Azt írják, hogy a Trump elleni vizsgálatot James Comey akkori FBI-igazgató 2017. májusi menesztése után indították el. 

A nyomozás – a The New York Times szerint – két szálon indult: az elhárítás azt vizsgálta, hogy Donald Trump tudatosan vagy öntudatlanul dolgozott-e Moszkva javára, a bűnügyi nyomozás pedig azzal foglalkozott, hogy Comey menesztésével az elnök akadályozta-e az igazságszolgáltatást. 

A lap állítása szerint a vizsgálat nagyon rövid idő alatt "beolvadt" a Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság vizsgálataiba, amelyek azt firtatják, történt-e összejátszás a 2016-os elnökválasztási kampány idején Donald Trump kampánycsapatának munkatársai és oroszok között.

Erre a bizottság eddig nem talált bizonyítékokat.

Valamit azonban az amerikaiak mégiscsak találtak: kigyúrt, LMBTQ-s Bernie Sanders-színezőkönyvet. 2017 novemberének elején az amerikai libsi sajtó full komoly arccal tálalta a hírt, hogy megtalálták a közösségi médiában az amerikai elnökválasztást befolyásolni akaró orosz propagandagépezet láncszemeit. Mutatom, erről van szó:

És erről:

A magyar balliberális média, például az Index.hu szintén teljesen komoly arccal írta, hogy most aztán lebuktak az oroszok, mert ez bizony az amerikai választás meghekkelése. A marhára objektív lap egyébként úgy hozta le a hírt, mintha az orosz mémek és Trump kampánya között lenne bármiféle valós, bizonyított összejátszás. Segítünk: ilyenről senkinek nincs bizonyítéka, az Index mégis tényként beszélt róla.

Arról, hogy az alacsony elérésű, igénytelen mémek milyen mértékben befolyásolták a választási preferenciákat és aktivitást, arról valamiért senki sem akart nyilatkozni tudományos igényességgel. Két dolog miatt: egyrészt mert ilyen mérés nem is készült (ami fura annak fényében, hogy mennyire fel lett fújva a dolog), másrészt pedig, akit az ilyen mémek befolyásolnak a szavazásban, annak a szavazata egy ingyenhotdogért is megvásárolható.

A The New York Times nem írt arról, hogy milyen következtetésekre juthattak az FBI nyomozásai. Valószínűleg azért nem, mert az eredményt nem ítélte kedvezőnek a Trump lejáratásán fáradozó szerkesztőség.

A cikkre Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő azonnal reagált, "abszurdnak" nevezte a lap állításait. "James Comey-t azért menesztették, mert kegyvesztett pártkatona volt, akkori helyettesét, Andrew McCabe-et pedig, aki közismert hazudozó, az FBI rúgta ki" – hangsúlyozta. Leszögezte egyúttal Trump elődjére utalva: "Barack Obama elnökkel ellentétben, aki hagyta, hogy Oroszország és más külföldi ellenfeleink erőszakoskodjanak Amerikával, Trump elnök kemény Oroszországgal."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére