Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veszélyességi pótlékot kapnak a svéd no-go zónákban dolgozó tanárok

Bokor Gábor

2019.06.30. 19:28

Máskülönben nem mennének tanítani, annyira veszélyes helyeken van a munkahelyük.

A svéd kormány elfogadott egy új javaslatot, melynek értelmében magasabb fizetést kapnak azok a tanárok, akik a „veszélyeztetett zónákban” lévő iskolákban dolgoznak, magyarul, akik a no-go zónákban oktatnak. A híradások szerint ezek a tanárok havonta tízezer svéd koronával többet kapnak majd, ez durván háromszázezer forintnyi juttatást jelent. Ez pont kétszerese annak, mint amennyit eddig kaptak, eddig ugyanis a svéd kormány ötezer koronával adott többet a veszélyes negyedekben dolgozó tanároknak.

Ezekre a területekre kell vonzanunk a legjobb tanárokat, emiatt kell növelni a béreket

– mondta Roger Haddad, a Liberálisok nevű párt tagja.

A svéd kormány korábban 16 millió koronát különített el erre a költségvetésben, ez a lépés azonban tovább 26 millió korona kiadást jelent. Abban bíznak, hogy ettől majd a jobb tanárokat is be lehet csalogatni a rosszabb helyeken lévő iskolákba, ahova rendszerint a kevésbé képzett diákok járnak.

A kép csak illusztráció | Fotó: AFP

A tanárok eddig is jó munkát végeztek, nem hiszem, hogy az extra bér sokat változtatna a dolgon, azonban remélem, tévedek

– mondta Mats Jonsson, az Albyban lévő Grindtorpsskolan nevű iskola igazgatója.

A jelentések szerint a diákok teljesítménye a no-go zónákban jóval alacsonyabb, mint azoké a tanulóké, akik a békésebb környéken járnak iskolába. Stockholm legdurvább, legveszélyesebb bevándorlók lakta negyedében, Rinkeby-ben van egy iskola, ahol a tanulók csaknem fele alkalmatlan arra, hogy bekerüljön egy gimnáziumba. Országszerte több iskolában is biztonsági kamerákat kellett felszerelni a megnövekedett erőszakos esetek miatt az iskolákon belül, sok helyen biztonsági őröket is fel kellett venni.

A fenyegetések, verekedés és késelés lassan mindennaposak lesznek a svéd iskolákban, a tanároknak fogytán az erejük, a hatóságok meg lefagytak

– közölte Joakim Lamotte svéd újságíró, aki sokat foglalkozott a témával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére