Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Videót tettek közzé a megsérült Északi Áramlatról

888.hu

2022.10.18. 11:40

A Balti-tenger dániai részén lévő két Északi Áramlat gázvezetéken keletkezett károk előzetes vizsgálata azt mutatja, hogy a szivárgásokat erős robbanások okozták – közölte a koppenhágai rendőrség kedden.

 

Az Északi Áramlat-1 és -2 vezeték szeptember 26-i, Dánia kizárólagos gazdasági övezetében történt meghibásodásának további kivizsgálását a koppenhágai rendőrség és a dán biztonsági és hírszerző szolgálat közösen végezné.

„Még korai lenne bármit is mondani arról, hogy milyen keretek között fog zajlani a nemzetközi együttműködés például Svédországgal és Németországgal, mivel ez több szereplőtől függ.” – közölte a koppenhágai rendőrség.

Közben nyilvánosságra került víz alatti drónok által készített felvételt a megrongálódott csövekről.

 

 

Svéd források szerint a lyuk akár 8 méter átmérőjű is lehet, és csak robbanóanyag okozhatta.

Svédország múlt pénteken elutasította azt a tervet, hogy Dániával és Németországgal közösen hivatalos vizsgálati csoportot hozzanak létre az eset kivizsgálása érdekében.

Mats Ljungqvist, az Északi Áramlat svéd gazdasági övezetben történt szivárgásaival kapcsolatos svéd büntetőeljárásban részt vevő ügyész elmondta, hogy Svédország elutasította az Eurojust igazságügyi együttműködési ügynökség közös nyomozócsoportra vonatkozó javaslatát, mivel egy ilyen közös nyomozás olyan jogi megállapodásokat foglalna magában, amelyek értelmében Svédországnak meg kellene osztania a saját nyomozásából származó, általa bizalmasnak tartott információkat.

A svéd biztonsági szolgálatok szóvivője elmondta, hogy a svéd bűnügyi nyomozás keretében a biztonsági rendőrség szorosan együttműködik más hatóságokkal, nemzetközi szinten is.

Az ARD német közszolgálati televízió Tagesschau című műsora szerint Dánia is elutasította egy közös nyomozócsoport felállítását.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére