Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszaállították a napokban letiltott újságírók Twitter-fiókjait

888.hu

2022.12.17. 13:00

A Twitter visszaállította azoknak az újságíróknak a fiókjait, akiket pénteken tiltottak le a platformról a közösségi szabályok állítólagos megszegése miatt.

 

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa szavazást hirdetett oldalán, melyben arról kérdezte a felhasználókat, hogy hét napon belül vagy azonnal állítsa-e vissza a felfüggesztett újságírók fiókjait. A válaszadók 58,7 százaléka az azonnali helyreállítás mellett tette le voksát, magyar idő szerint szombat reggel pedig ismét elérhetőek voltak az újságírók oldalai.

A Twitter csütörtökön tiltotta le több ismert újságíró fiókját is, akik nemrég Elon Musk repülőútjairól, valamint a Twitter felvásárlása után a cégnél uralkodó állapotokról posztoltak. Egy nappal korábban a Twitter felfüggesztette az „elonjet” nevű fiókot, amely a Twittert is birtokló milliárdos magánrepülőgépét követte, nyilvánosan elérhető adatok alapján, valós időben.

Musk szerint az, hogy az újságírók követték a repülőgép tartózkodási helyét, a személyes adatok megosztását tiltó szabályokba ütközött. Mint írta, egy felhasználó tartózkodásának valós idejű követése fizikai biztonsági veszélyforrás lehet, ezért mindenki, aki ilyen tevékenységet folytat a Twitteren, a fiókja felfüggesztésére számíthat.
A immáron helyreállított felhasználók között van a The Washington Post riportere, Drew Harwell, Aaron Rupar független újságíró, de a CNN riportere, Donie O'Sullivan és Matt Binder, a Mashable portál újságírója is.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Musk a felhasználók ítéletére bízza a döntést: novemberben szavazásra bocsátotta Donald Trump volt amerikai elnök 2021 januárjában felfüggesztett fiókjának sorsát, ezt követően pedig egy másik szavazás eredményéhez híven teljes „amnesztiát” hirdetett a korábban letiltott felhasználók körében.

Az újságírók felfüggesztésére reagálva a CNN amerikai hírcsatorna közölte, hogy magyarázatot vár a történtekre, s ennek alapján újraértékeli kapcsolatait a Twitterrel. A német külügyminisztérium elfogadhatatlannak tartotta az újságírók fiókjainak kezelését. Bejegyzésében leszögezte: „a sajtószabadságot nem lehet szeszélyből ki- és bekapcsolni”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére