Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszahívnák a kerítésbontó belügyminisztert

888.hu

2022.09.21. 09:50

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be a Janez Jansa volt miniszterelnök vezette ellenzéki Szlovén Demokrata Párt (SDS) Tatjana Bobnar belügyminiszter ellen a migráció szlovéniai növekedése miatt. Az SDS kötelességszegéssel és a nyilvánosság félrevezetésével vádolja a tárcavezetőt.

 

Branko Grims, az SDS parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján elmondta: az indítvány benyújtásának oka a horvát-szlovén határon húzódó kerítés eltávolítása volt.

A politikus szerint Bobnar több dologgal félrevezette a közvéleményt, köztük azzal, hogy a menekülteket egyenrangúnak tekinti a migránsokkal. Úgy vélte: a kerítés eltávolítása biztonsági és politikai következményekkel járt.

Augusztus végéig több határsértéssel foglalkozott a rendőrség, mint tavaly egész évben – mondta Grims, hozzátéve, hogy várhatóan a négyszeresére emelkedik a nemzetközi védelem iránti kérelmek száma is.

 

Szlovénia az illegális migránsok célországává válik.”

– fogalmazott a képviselő, rámutatva, hogy Bobnar migránsintegrációs politikája a multikulturalizmuson alapul, amit az SDS ellenez.

 

Az ellenzéki párt továbbá azzal vádolja belügyminisztert, hogy a kerítés lebontása előtt nem tett eleget a szakvélemények elkészítésére vonatkozó kötelezettségének, a kerítés eltávolítását mindössze néhány határ menti polgármester támogatta.

Bobnar közleményben reagált az SDS lépésére. Mint írta, nem tart a bizalmatlansági indítványtól, amelyben szerinte „szolidaritással, valamint az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartásával” vádolják.

 

Ha becsületesen és törvényesen dolgozol, jó lelkiismerettel bárkivel szembenézhetsz, és döntéseidet bármikor észszerű érvekkel megvédheted.”

– írta.

 

A Robert Golob vezette új baloldali kormány még júniusban jelentette be, hogy az év végéig teljesen eltávolítja a kerítést Horvátországgal közös határáról. A szlovén közszolgálati televízió (RTV) legutóbbi riportja szerint azonban a kerítés lebontása lassabban halad a tervezettnél, eddig mindössze négy kilométert távolítottak el.

Szlovénia még 2015-ben 176 kilométer hosszú pengés drótkerítést épített a migrációs hullám miatt Horvátországgal közös, mintegy 670 kilométeres határán. Ezt később fokozatosan panelkerítésre cserélték, valamint bővítették. Jelenleg 51 kilométer pengés drótkerítés és 143 kilométer panelkerítés húzódik a közös határszakaszon.

Szlovéniában az év első nyolc hónapjában 11 409 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, 93 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, és nőtt a nemzetközi védelemért folyamodók száma is – közölte hétfőn a belügyminisztérium.
A feltartóztatott illegális bevándorlók mintegy 90 százaléka kért védelmet Szlovéniában. Többségük azonban még a menekültügyi eljárás vége előtt elhagyja az országot.

A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátországba, majd Szlovéniába folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába szeretnének eljutni.

 

 

(MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére