Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Von der Leyen szerint maradnak a szankciók, olyan Európát akar, amely tisztelettel kezeli a migrációt

888.hu, MTI

2022.09.14. 11:20

Az Európai Bizottság elnöke olyan Európát szeretne, amely méltósággal és tisztelettel kezeli a migrációt. Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Strasbourgban, az unió helyzetét értékelő éves beszédében mondta ezt szerdán.

 

Ursula von der Leyen szerint az Európai Unió külső határaink hatékony ellenőrzésére van szükség az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása mellett.

 

Olyan Európát akarok, ahol minden tagállam felelősséget vállal a mindannyiunkat érintő kihívásokért. Olyan Európát akarok, amely minden tagállammal szemben szolidáris.”

– fogalmazott.

Az Európai Unió új migrációs paktumának megvalósításához már csak politikai akaratra van szükség – mondta az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: a migráció tekintetében tisztességes és gyors eljárásokra, válság biztos és gyorsan alkalmazható rendszerre, valamint a szolidaritást biztosító, állandó és jogilag kötelező erejű mechanizmusokra van szükség.

Szólt arról is, hogy az uniós bizottság továbbra is ragaszkodni fog a bírói függetlenséghez.

Szavai szerint az EU továbbá a korrupció visszaszorítására összpontosít.

 

Ha hitelesek akarunk lenni akkor, amikor arra kérjük a tagjelölt országokat, hogy erősítsék meg demokráciájukat, akkor fel kell számolnunk a korrupciót az unión belül is.”

– fogalmazott az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: jövőre a testület intézkedéseket fog előterjeszteni az uniós korrupcióellenes jogszabályi keret frissítésére.

Von der Leyen bejelentette azt is, hogy a fogyasztóknak érezniük kell a megújuló energiák olcsóbb árát, ezért

az EU kezdeményezni fogja a villamosenergia-piac mélyreható reformját is.

Közölte: az EU Ukrajna számára is biztosítani szeretné az unió egységes piacához való zökkenőmentes hozzáférést. Tájékoztatása szerint még szerdán Kijevbe utazik, hogy ennek részleteit megvitassa Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Ukrajnát be kell vonni az uniós roamingdíjmentes mobilhálózatba is – tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

 

Szerinte továbbá nem helyes most rendkívüli bevételeket beszedni a háborúra hivatkozva a fogyasztók kárára. A nyereséget meg kell osztani, és azokhoz kell eljuttatni, akiknek arra a legnagyobb szükségük van.

Közölte: az uniós tárgyalók asztalán szerepel az energiaárak felső határának meghatározása is.

Ukrajna újjáépítéséhez viszont rendkívül sok pénzre lesz szükség. Az EU százmillió euróval fogja támogatni az ukrán oktatás újraindítását. Az EU szolidaritása Ukrajnával megingathatatlan.”
– húzta alá az Európai Bizottság elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére