Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zavargások törhetnek ki az Egyesült Királyságban a megélhetési költségek miatt

888.hu

2022.08.05. 11:20

Elkerülhetetlen, hogy az Egyesült Királyságban zavargások törjenek ki amiatt, hogy az emberek a megélhetési költségek drámai emelkedése miatt nem tudják kifizetni a számláikat – közölte a „Don't pay” vagyis „Ne fizess” mozgalom.

 

Mivel az energiaárak októberben még magasabbra fognak emelkedni az Oroszországgal szembeni szankciók következtében, sok brit úgy döntött, hogy megtagadja a számlák kifizetését.

Londont már 1990-ben heves zavargások sújtották, a brit kormány ún. fejadó bevezetésére tett erőfeszítései miatt.

 

A fejadó gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden emberre kivetettek volna egy új adónemet. Nem függött volna sem a vagyontól, sem a jövedelemtől. Az új illetéket végül eltörölték, miután a munkásosztály és a középosztály közötti érdekcsoportok összefogása győzött.

 

A Don't Pay szervezet égisze alatt zajló hasonló mozgalom most arra buzdítja az embereket, hogy októberben mondják le csoportos beszedéseiket, ha tovább emelkednek az energiaárak.

Az Egyesült Királyságban az átlagos energiaszámlák várhatóan 3615 fontra emelkednek 2023 januárjára, ami 283 százalékos növekedés a márciusi szinthez képest.

 

Milliók nem engedhetik majd meg maguknak, hogy egyenek is és ki is fizessék a számláikat ezen a télen”

– állítja a Ne fizess kiáltvány.

 

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ez megtörténjen. Követeljük a számlák megfizethető szintre történő csökkentését. Október 1-től töröljük csoportos beszedéseinket, ha figyelmen kívül hagynak bennünket.”

 

Mások azonban arra figyelmeztettek, hogy a számlák fizetésének tömeges megtagadása csak még magasabbra fogja az energiaárakat, mert egyre több vállalat hagyja el a piacot, így kevesebb vállalat hozhat létre ármonopóliumot.

Az infláció jövőre is elérheti a 15 százalékot, mivel a gazdaságilag pusztító bezárások és az ukrajnai háború elhúzódása súlyosan érinti az embereket.

 

Eközben a BP energiaipari óriáscég épp a napokban jelentette be az utóbbi 14 év legnagyobb negyedéves nyereségét

 

Tom Scott aktivista azt mondta, hogy nem erőlteti a zavargásokat, de szinte biztos, hogy bekövetkeznek, ha a dolgok nem változnak.

 

Londonban nagy zavargás volt [1990-ben]”

– mondta Scott a Telegraphnak .

 

Ezt nem szeretném látni, de úgy gondolom, hogy szinte elkerülhetetlen, hogy ha a kormány nem tesz sokkal hatékonyabb lépéseket az emberek megsegítésére, akkor széles körű polgári zavargások lesznek.„

 

Egy új közvélemény-kutatás azt is kimutatta, hogy a britek csekély többsége – 51 százalék – úgy gondolja, hogy még ebben az évben megélhetési költségekkel kapcsolatos zavargások lesznek.

 

Eközben az Egyesült Királyság kormánya továbbra is vörös szőnyegen, ingyenes szállással fogadja a migránsokat, majd élelmet és pénzt biztosít a Franciaországból hajókon érkező iPhone-os illegális bevándorlóknak.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére