Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

888.hu

2022.08.11. 16:40

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

 

Zelenszkij szerint az oroszoknak a saját világukban kell élniük, amíg meg nem változtatják filozófiájukat.

Egyes európai uniós tagállamok is azt sürgetik, hogy Brüsszel vezessen be beutazási tilalmat az orosz turistákra, mert szerintük Európa „kiváltság, nem alapvető emberi jog” az itt nyaralók számára.

Volodimir Zelenszkij a Washington Postnak adott interjújában azt mondta, hogy a „legfontosabb szankció” az volt, hogy „lezárják a határokat, mert az oroszok elveszik valaki más földjét”. Az oroszoknak „a saját világukban kell élniük, amíg meg nem változtatják filozófiájukat”.

Az ukrán elnök felhívását Észtország miniszterelnöke, Kaja Kallas támogatta, aki a Twitteren azt írta, hogy Európába látogatni „kiváltság, nem emberi jog”, hozzátéve:

Ideje véget vetni az Oroszországból érkező turizmusnak. Ne adjanak ki turistavízumot oroszoknak.”

 

Finnország miniszterelnöke, Sanna Marin ugyanezt a frusztrációt sugározta, és azt mondta a YLE közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy

nem helyes, hogy miközben Oroszország agresszív, brutális háborút vív Európában, az oroszok normális életet élhetnek és utazhatnak Európában.”

 

Finnország korábban azt mondta, hogy a Covid-korlátozások feloldása óta egyre több orosz lépi át a két ország közötti 830 mérföldes határt, hogy a határ menti üzletekben vásároljon, és tovább utazzon más uniós célországokba.

Brüsszel korábban megtiltotta a légi közlekedést Oroszországból, miután Moszkva februárban megtámadta Ukrajnát, márciusban pedig felfüggesztették a Szentpétervár és Helsinki közötti utolsó személyszállító vasúti összeköttetést is, de az oroszok továbbra is bejuthatnak közúton Finnországba.

Finnország a múlt héten kiadott egy tervet az oroszok turistavízumának korlátozására, míg más, Oroszországgal határos schengeni országok (például Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország) már drámaian megszigorították a vízumszabályokat.

 

De mindannyian hangsúlyozták, hogy uniós szintű döntést kell hozni az ügyben, mivel az övezet egyik tagja által kiadott vízumot a többiek nem utasíthatják el.

 

Az EU külügyminiszterei augusztus végén, Csehországban tárgyalnak az ügyről.

Az Európai Tanács jövőbeli ülésein ez a kérdés még erősebben fog felmerülni.”

– mondta Marin.

 

Személyes álláspontom az, hogy a turizmust korlátozni kell.”

 

Az Európai Bizottság is megkérdőjelezte az általános utazási tilalom megvalósíthatóságát, mondván, az utazók bizonyos kategóriáinak – köztük családtagoknak, újságíróknak és másként gondolkodóknak – minden körülmények között vízumot kell adni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére