Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zeman: értelmetlen más országokat kioktatni az emberi jogokról

Bertha László

2019.08.28. 18:28

Milos Zeman cseh államfő szerint nincs értelme fecsegni az emberi jogok betartásáról, és más országok képviselőinek kioktatása helyett konkrét emberi problémák megoldására kell törekedni.
Nem tartom jónak, ha bárki kioktatja más államok képviselőit az emberi jogok betartásának szükségességéről. A válasz egy szórakozott mosoly vagy szemöldökfelvonás. Nekünk azonban mindez felesleges károkat okoz

– jelentette ki Milos Zeman szerdán, amikor a Hradzsinban fogadta a Prágában tanácskozó cseh nagyköveteket.

Milos Zeman | Fotó: AFP

Zeman szerint a politikusoknak és a diplomatáknak konkrét esetekben kell megszólalniuk és emberi jogi segítséget nyújtaniuk a rászorulóknak. Példaként felhozta a Donyec-medencei szeparatisták fogságába került Igor Kozlov ukrán teológus esetét, aki azután szabadult ki, hogy a cseh elnök Vlagyimir Putyin orosz elnöknél szót emelt az érdekében.

Az emberi jogokról szóló fecsegés eredménytelen, amire szükség van, az a konkrét emberi jogi segítség

– szögezte le Milos Zeman.

Prágai megfigyelők szerint Zeman ezzel közvetetten Tomás Petrícek cseh külügyminisztert bírálta, aki a nagykövetek előtt elmondott hétfői beszédében a diplomaták egyik kiemelt feladatának nevezte, hogy nyíltan hangoztassák az emberi jogok betartásának szükségességét.

Zeman hangsúlyozta, hogy a cseh diplomáciának a gazdasági tevékenységre kell helyeznie a hangsúlyt. Rámutatott: a cseh gazdaság exportorientált, a cseh árut az igényes külföldi piacokon kell elhelyezni, s ehhez a diplomáciának az eddiginél nagyobb mértékben kell hozzájárulnia.

A cseh külpolitika különféle patetikus nyilatkozatai semmiféle gazdasági vagy más eredményt nem hoznak

– vélekedett a cseh köztársasági elnök az MTI beszámolója szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére