Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egekbe szöktek a gázárak Hollandiában

888.hu

2022.03.24. 16:35

Valkó Eszter egykori műsorvezető Hollandiába költözött a családjával és most az RTL Fókusz c. műsorában beszélt arról, hogy milyen gazdasági hatásait érzékelik a háborúnak.

 

Elképesztő drágulásról számolt be Valkó Eszter.

„A pénztárcájukon érzik, mert olyan az infláció, ami 1977 óta nem volt itt Hollandiában. Csak annyit mondok, két héttel ezelőtt egy nagy dobozos vaj 3,5 euró volt, most 4,5” – mesélte a Hollandiában tapasztalható élelmiszerár emelkedésről.

 

Ezután szót ejtett a lakossági gáz áráról is.

„Tavaly télen 150 eurót fizettünk a gázért, most pedig 650-et. A gázért dolgozunk, ami elképesztő. Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek, azt hittem, tévedés” – nyilatkozta a volt műsorvezető.

Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy vannak akik úgy spórolnak, hogy kabátban vannak otthon is.

A riport egyébként kitér arra is, hogy nyugaton több helyen is jelentősen emelkedtek az energiaárak. Az USA-ban például a háború kitörése óta kétszeresére nőtt a benzin gallononkénti ára.

 

Ma Magyarországon a rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyarokat ezidáig enyhébben érintette az árak háború okozta drasztikus emelkedése, köszönhetően a kormány intézkedéseinek sikerült az emelkedésnek gátat szabni, és a hosszútávú orosz gázszerződéseknek is köszönhetően a gáz ára sem kúszott fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére