Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bolognában ne kérj bolognai spagettit, mert mindenkit felbõszítesz vele

Bokor Gábor

2019.03.10. 19:13

Gasztropercek a 888-on.

Az olasz állami rádiócsatornának, a RAI-nak adott hosszú interjút Virginio Merola, Bologna polgármestere. A városvezetőt többek között a gasztronómiáról is kérdezték, ám nem recepteket cseréltek, hiszen Merola óriási kirohanást végzett a turisták ellen. 

A polgármester a bolognai spagetti miatt akadt ki, ugyanis elege van abból, hogy az összes turista azt kér a városban, holott az étel nem is onnan származik, semmi köze Emilia-Romagna székhelyéhez. 

Azt akarjuk, hogy a világ megtudja, hogy Bolognából származik a tagliatelle, a tortellini és a lasagne, le akarjuk magunkról vakarni a bolognai spagettit"

– mondta Merola.

Ha egy turista Bolognában bolognait kér, nem ritka, hogy (akármennyire is barátságos és vendégszerető a pincér) nemes egyszerűséggel kiröhögik. 

A bolognai spagetti nem is létezik, mégis világhírű"

– fogalmazott a polgármester a rádióműsorban. 

A bolognai spagetti legközelebbi "rokona" a tagliatelle al ragú, mely lassan sült marhahúsból készült szószból áll, zöldségekkel, paradicsommal és borral összesütve, amit hosszú, lapos tésztára borítanak, majd sajttal szórnak meg. Ez az étel valóban a Bolognát magába foglaló Emilia-Romagna tartományból származik, azonban a spagetti nem, ezért bántja a bolognaiakat annyira a világszinten annyira híres étel. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére