Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fél évszázad Mika Häkkinen mögött

Csordás Bettina

2018.09.28. 11:05

Ma ünnepli 50. születésnapját a Forma-1 legendás finn világbajnoka, Mika Häkkinen. Häkkinen rengeteg meghatározó pillanatot adott a száguldó cirkusznak, gondoljunk csak a felejthetetlen Schumacher-Häkkinen-csatákra, a finn neve, csakúgy mint Schumacheré, Sennáé vagy Prosté egyet jelent a F1-gyel.

Mika Häkkinen 10 évet töltött az autósport királykategóriájában, a F1 versenysorozatában (1991-2001). Első két évében a Lotus színeiben versenyzett, a világbajnoki serleget 1998-ban és 1999-ben már a McLarennel emelhette a magasba.

A finn tehát 2 világbajnoki címet szerzett, 161 versenyen indult el, ebből 20-at a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett, ezenkívül még 51 alkalommal állhatott fel a pódiumra. Karrierje során összesen 420 pontot szerzett, 25 pole pozíciót, valamint 26 leggyorsabb kört írhatunk a neve mellé.

Távozásával a finn nemzet sem maradt árván, méltó utódjaként Kimi Räikkönen ma is oszlopos tagja a a Forma-1-nek.

Häkkinen a McLarennél töltött 9 év után egyértelműen a McLaren család tagjává vált, amely most a születésnapján a közösségi médián keresztül is felköszöntötte a legendát.

Mi a legemlékezetesebb pillanatokat idézzük most fel. A magyarok számára a Palik László által kommentált Schumacher-Häkkinen-csaták igazán maradandó élményt jelenthetnek.

Isten éltesse a Legendát!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére