Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gérard Depardieu nem akarja látni a "francia katasztrófát"

Horváth József György

2017.10.25. 18:10

A Figarónak adott pénteki interjújában a francia színész sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nincs többé igazi francia kultúra.

Nem léteznek már normális emberek, ugyanis nem létezik már normális kultúra sem"

– jelentette ki a Le Figarónak adott interjújában a híres francia színész.

Depardieu szerint az emberek nem rendelkeznek már valódi kulturális identitással, és ezért nincs valódi kultúrájuk sem. Szerinte a mai korszellem rákfenéje az, hogy ha valaki rendelkezik valamilyen identitással vagy kultúrával, azt egyből megalázzák, és megpróbálják lerombolni az általa őrzött értékeket.

A Le Figaro által is kaotikusnak nevezett interjúban a 2013-ban orosz állampolgárságot kapott színész ellentmondásos érveket sorakoztatott fel a migrációval kapcsolatban is. Szerinte a "migránsokban rejlik az utolsó esélyünk", persze csak abban az esetben, ha integrálódnak, ugyanis szerinte a kultúrát vesztett európai társadalmak a migránsok integrációjával újra kulturális közeggé válnának, hiszen "a migránsok felélesztenék azt a kultúrát, amit a tömeg elfeledett Európában". Amellett, hogy orbitális zagyvaság a francia színész gondolatmenete, elég csak a mindennapi történéseket figyelemmel követni. A migránsok kulturális és szociális integrációja ugyanis lehetetlennek tűnik. Persze a befogadó országok sem viszik túlzásba a integrációs politikát. Ennek ellenére a 68 éves Depardieu azt mondja, hogy a tegnap kisebbségéből a jövő többsége válhat az integrációval.

A színész az interjúban keményen kritizálta saját hazáját, ugyanis szerinte a franciák – saját szavaival szólva – "szomorúak akár a halál".

Franciaország gyönyörű ország, de az emberek elveszettek. Amikor Franciaországban vagyok, inkább otthon maradok a könyveimmel, nem mozdulok ki. Nem akarok kimenni a házból és látni a katasztrófát..."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére