Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gérard Depardieu nem akarja látni a "francia katasztrófát"

Horváth József György

2017.10.25. 18:10

A Figarónak adott pénteki interjújában a francia színész sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nincs többé igazi francia kultúra.

Nem léteznek már normális emberek, ugyanis nem létezik már normális kultúra sem"

– jelentette ki a Le Figarónak adott interjújában a híres francia színész.

Depardieu szerint az emberek nem rendelkeznek már valódi kulturális identitással, és ezért nincs valódi kultúrájuk sem. Szerinte a mai korszellem rákfenéje az, hogy ha valaki rendelkezik valamilyen identitással vagy kultúrával, azt egyből megalázzák, és megpróbálják lerombolni az általa őrzött értékeket.

A Le Figaro által is kaotikusnak nevezett interjúban a 2013-ban orosz állampolgárságot kapott színész ellentmondásos érveket sorakoztatott fel a migrációval kapcsolatban is. Szerinte a "migránsokban rejlik az utolsó esélyünk", persze csak abban az esetben, ha integrálódnak, ugyanis szerinte a kultúrát vesztett európai társadalmak a migránsok integrációjával újra kulturális közeggé válnának, hiszen "a migránsok felélesztenék azt a kultúrát, amit a tömeg elfeledett Európában". Amellett, hogy orbitális zagyvaság a francia színész gondolatmenete, elég csak a mindennapi történéseket figyelemmel követni. A migránsok kulturális és szociális integrációja ugyanis lehetetlennek tűnik. Persze a befogadó országok sem viszik túlzásba a integrációs politikát. Ennek ellenére a 68 éves Depardieu azt mondja, hogy a tegnap kisebbségéből a jövő többsége válhat az integrációval.

A színész az interjúban keményen kritizálta saját hazáját, ugyanis szerinte a franciák – saját szavaival szólva – "szomorúak akár a halál".

Franciaország gyönyörű ország, de az emberek elveszettek. Amikor Franciaországban vagyok, inkább otthon maradok a könyveimmel, nem mozdulok ki. Nem akarok kimenni a házból és látni a katasztrófát..."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére