Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresztes Ildikó: annyi pozitívumot hozhat egy kutya az ember életébe, amennyit egyesek el sem tudnak képzelni

Tóth Dalma

2019.04.14. 16:20

Az énekesnõ Lizáról mesélt nekünk.

A sokszínű díva elárulta, hogy már gyerekkorában beleszeretett a kutyákba. Első kutyás élménye az volt, amikor a nagymamája elment a zöldségpiacra, majd egy keverék kutyussal tért haza. A négylábút a piacon árulták egy kis kartondobozban, a nagymamája pedig megszánta. Õ volt Keresztes Ildikó első kutyája, Mackó. A tacskókeverék kutyus nagyon sokáig élt velük, de sajnos egy rosszakarójuk megmérgezte.

Keresztes Ildikónak egy kis szünetre volt szüksége az őt ért veszteséget követően, ám végül édesapja által megint lett egy tacskó kutyája, Füles. A négylábú rengeteg felemelő pillanatot szerzett az énekesnőnek az együtt töltött 14 év alatt. Sajnos azonban őt sem kímélte az élet, rákos lett, el kellett engednie. A négylábú kedvenc Ildikónál mindig családtagnak számít, ezért nagyon megviselte őt Füles halála.

Azt mondtam, egy ideig nem kell kutya, nem is volt, de tudtam, hogy majd egyszer lesz, csak még nem érkezett el az idő”

 – mondta.

Még a színésznő is meglepődött, hogy milyen hamar megváltoztak a dolgok. Az énekesnő balett-táncos barátnőjénél, Juracsek Julinál mindig van néhány gazdira váró négylábú, itt pillantotta meg Lizát is, a törpe pincsert.

Liza olyan előkelően lépked, mint egy született balerina, látszik, hogy honnan hoztam el”

– mesélte mosolyogva.

Rendkívül intelligens, hamar egymásra hangolódtunk"

 –tette hozzá.

Liza sokszor elkíséri Keresztes Ildikót a munkába is.

Egyszer azt hittem, hogy elveszett, teljesen kétségbeestem. Égre-földre kerestem, de nem találtam, közben pedig ő egy nagy ruhakupacon szunyókált, alig lehetett észrevenni. Nagy kő esett le a szívemről, amikor megpillantottam”

 – folytatta.

Ha sokat dolgozom és feszült vagyok, Liza megérzi és ő is feszült lesz”

– jegyezte meg. Hozzátette, hogy ilyenkor inkább átviszi az édesanyjához, aki néhány napig gondját viseli a kutyusnak.

Amikor hazahozom, másnap hív az édesanyám, és egyből azt mondja, hogy mennyire hiányzik neki Liza. Az ember hamar megszokja a közelségét –  tette hozzá.

Habár néha vannak nehéz pillantok, Keresztes Ildikó sem tudja elképzelni kutya nélkül az életet, hiszen

annyi pozitívumot hozhat egy kis kedvenc az ember életébe, amennyit sokan el sem tudnak képzelni. Mint ahogy szokták mondani, kutya nélkül lehet, de nem érdemes élni."

Lizának szerencséje volt, mert jó helyre került, de nem minden kutyának van ilyen mázlija. Keresztes Ildikó ezért folyamatosan együttműködik különböző menhelyekkel, hogy segíthessen könnyebbé tenni az árva négylábúak életét.

Meglátása szerint habár a magyar állattartási kultúra sokat fejlődött az elmúlt években, még mindig van mit tenni.

Ameddig egyes országokban teljesen természetesnek számít, hogy a kutyát szinte mindenhova magammal vihetem, itt még sokszor akkor is furcsán néznek rám az emberek, amikor egy kutyabarát helyre ülök be Lizával"

– osztotta meg tapasztalatait a sokszínű díva.

Vastag Csaba: állatot nem veszünk

Az énekes elárulta lapunknak, hogyan kerültek hozzá házi kedvencei. Vastag Csaba két macskával osztja meg otthonát. - mesélte. Az énekes elárulta, hogy korábban elveszítette az egyik macskáját, akit a házuk előtt gázoltak el. Akkor megfogadta, hogy többet nem lesz háziállata, azonban ez nem tartott sokáig. - mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére