Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kukában találták meg a svéd koronázási ékszereket

Bokor Gábor

2019.02.06. 17:25

Még tavaly lopták el õket, most lettek meg.

A Times szerdai számában arról írt, hogy a tavaly ellopott svéd koronázási ékszereket egy kukában találták meg Stockholmban. A szemetesben talált javarészt arany és gyémánt koronázási eszközöket tavaly nyáron tulajdonították el. A tolvajok a fővárostól nyugatra lévő Strangnas katedrális vitrinjeiből emelték el a drágaköveket, melynek értéke meghaladja a kétmilliárd forintot is. 

Hatalmas volt a pánik, hiszen elvitték IX. Károly svéd király aranykoronáját is. IX. Károly 1604. március 22. és 1611. október 30. között uralkodott a skandináv államban. 

Az ékszerekre egy biztonsági őr talált rá a stockholmi kukában, egyből hívta is a rendőrséget. Egyelőre vizsgálják a találat valódiságát, sajnos fennáll a gyanú, hogy nem az eredeti ékszereket találták meg. Amúgy sérüléseket nem találtak rajta.

Bárki vitte el, nagyon rosszul gondolta, hogy eladhatja ezeket az eBay-en" 

– mondta Johan Dalman, a katedrális püspöke.

A rendőrség szerint két férfi lopta el tavaly nyáron az ékszereket, majd a katedrálistól női biciklikkel távoztak, onnan egy motorcsónakba szálltak és Stockholmig mentek. A rendőrség egyelőre egy 22 éves férfit fogott el az esettel kapcsolatban, aki tagadja a bűnösségét. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére