Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mága Zoltán kárpátaljai templomokat újíttat fel

Bokor Gábor

2018.08.02. 15:39

Mága Zoltán hegedûmûvész az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Szent István-bazilika elõtti téren tartja a második alkalommal útjára indított 100 Templomi Koncert jótékonysági hangversenysorozatának díszelõadását. A koncert teljes bevételét a zenész karitatív célokra ajánlja fel.

Mága Zoltán szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében tudatta, hogy szokásához híven ismét koncertsorozatot tart az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. Az eseménnyel, ahogy korábban is, most is segítséget nyújtanak a hátrányos helyzetben élőknek, a nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges fiataloknak, iskoláknak.

Két évvel ezelőtt Hangok és Harangok címmel a művész újabb koncertsorozatot indított, a korábbi események 25 állomásán közel 30 ezren voltak kíváncsiak a dalokra, és mintegy 100 millió forint értékben több mint 10 ezer embernek nyújtott konkrét segítséget Mága Zoltán.

A bevételből a zenész egyebek mellett több mint 5 ezer – Magyarországon, a kárpátaljai Beregszászon, a Vajdaságban, a délvidéki Bácsfeketehegy környékén élő – rászoruló gyermeknek nyújtott segítséget.

Ennek köszönhetően a budapesti Heim Pál Gyermekkórház, a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika és a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika számára egy-egy több millió forintba kerülő életmentő orvosi műszert vásárolt.

2017 áprilisában a Vatikánban Ferenc pápa is fogadta, és apostoli áldásban részesítette a
hegedűművészt, aki a magyarok ajándékaként egy pápai címerrel díszített mesterhegedűt adott át a katolikus egyházfőnek, és zenekarával rövid koncertet adott Õszentségének.

Az idei évben Mága a Kárpát-medencét bejárva, Erdély, Felvidék, a Vajdaság és Magyarország katolikus, református és evangélikus templomaiban, zsinagógáiban tartandó koncertjeivel a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek, rászoruló embertársainknak és közösségeknek nyújtott segítséget. A bevételből tudtak segítséget nyújtani gyógyulásra váró gyermeknek, felnőtteknek, köztük a Magyar Rádió szatmárnémeti tudósítójának, valamint kórházaknak, továbbá templomok felújításához is hozzájárultak.

Isten háza mindenki számára nyitva áll és a templomok atmoszférája erőt, hitet, reményt ad az embereknek. Isten közelsége, jelenléte megnyitja az emberek szívét és feltöltődik a lelkük"

– indokolta Mága Zoltán, miért választotta koncertjei helyszínéül a templomokat.

A Szent István téren tartandó augusztus 21-i rendezvényre mintegy 10 ezer embert várnak, eddig több nagykövetség is jelezte az ünnepi gálán való részvételi szándékát. A rendezvény fővédnöke Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, védnöke pedig Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija lesz.

A Szent István-bazilika előtt tartandó koncert bevételének nagyobb részét Kárpátalja legnagyobb magyarlakta községében, a magyar többségű Nagydobrony településen 2018. július 15-én hajnalban, feltehetően szándékos gyújtogatás miatt leégett református
imaház és a hozzá tartozó óvoda teljes felújítására fordítja.

Számomra az élet, a család biztonsága, Isten szeretete és a tudás elsajátítása a legfontosabb érték és feladat a világon, éppen ezért a hitéletet és a lelket, valamint a felebaráti szeretetből fakadó tenni akarást is erősítő templomi koncertsorozatom a legjobb összekötő kapocs, hogy a tragikus sorsú nagydobronyi magyar közösséget megsegítsem”

– mondta Mága Zoltán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére