Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszült a transznemû férfi, és most azért "küzd", hogy a gyerek apja lehessen

Zelenka Dóra

2019.02.13. 09:30

Bizarr történet Nagy-Britanniából.

A nőként született, de férfiként élő szülő egyedül neveli a mesterséges megtermékenyítés útján fogant gyermekét. A transznemű férfi azt szeretné elérni, ha nem a gyerek anyjának, hanem az apjának, vagy egyszerűen a szülőjének lenne feltüntetve a baba anyakönyvi kivonatában, ám a törvények szerint azt, aki megszülte a gyereket, csak anyaként lehet az okmányba bejegyezni.

A transznemű férfi jogi úton próbálja elérni célját, diszkriminációval vádolja a brit kormányzati hivatalt, továbbá azt állítja, hogy megsértik az emberi jogát azzal, hogy édesanyának “bélyegzik” őt.

Ha a férfi akciója sikeres lesz, akkor az ő gyereke lesz az első Nagy-Britanniában, akinek nem lesz hivatalosan édesanyja. 

Az ilyen beavatkozás már nem szükséges a mai társadalomban kialakult változások fényében” 

– érvel a transznemű szülő.

A transznemű férfi szerint a mai világban elavult nézeteket vall az, aki szerint édesanyának nevezzük a gyermeket világra hozó szülőt.

A tavalyi előzetes tárgyaláson az bíró azt mondta, ha a férfi megnyeri ezt az ügyet, a kormánynak el kellene gondolkoznia egy esetleges törvénymódosításon.

Azon már nem is csodálkozunk, hogy egy transznemű férfi szült gyermeket, hiszen ez többször is előfordult már a haladó Nyugaton, de őket még sikerült anyaként nyilvántartásba venni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére