Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CBS cenzúrázta az ukrajnai fegyverszállításokról szóló dokumentumfilmjét

888.hu

2022.08.09. 11:40

A filmben azokról a fegyverekről volt szó, amelyek nem értek a frontra.

 

A CBS News a Twitteren promotálja az ukrajnai háborúról szóló dokumentumfilmjét, amely „azt vizsgálja, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának küldött több milliárd dolláros katonai segélyek nagy része miért nem jut el a frontvonalig”. Jelentések szerint a szállítmányok 30 százaléka jut el a frontra.

A dokumentumfilmben a CBS-nek nyilatkozó szakértők azt mondták, fogalmuk sincs, hogy hová kerül a fegyverek nagy része.

 

Ez az egyik oka annak, hogy nemmel szavaztam”.

– tweetelte Marjorie Taylor Greene republikánus amerikai képviselő utalva a 40 milliárd dolláros ukrajnai segélycsomag elfogadására.

Azonban hiába szeretnénk megnézni a dokumentum filmet, eltávolították a CBS honlapjáról. „Page not found” (az oldal nem található) felirat fogadja az embert, ha felkeresi a weblapot.

A film a megjelenése utáni hétvégén nagy port kavart, ugyanis a CBS News a dokumentumfilm szerkesztése közben cenzúrát is alkalmazott.

A CBS az eltávolítást azzal magyarázta, hogy időközben a „javult a fegyverszállítás”.

 

 

Aktualizáljuk a dokumentumfilmet, hogy a valóságos állapotokat tükrözze.”

– tették hozzá.

 

Chris Menahan újságíró szerint valószínűleg azért „cenzúrázták a filmet, mert megszegték azt a ki nem mondott szabályt, mely szerint Ukrajnát mindenáron támogatni kell Oroszországgal szemben, ugyanis a liberális világrend jövője forog kockán”.

 

Az ukrán vezetés körében sem aratott osztatlan sikert a dokumentumfilm, a fegyverszállításról szóló hírt azóta töröltették, s belső vizsgálat indítását szorgalmazták a CBS-ben.

Dmitro Kuleba szerint üdvözlendő, hogy a szóban forgó részt törölték a cikk szövegéből, ám az nem elegendő. Le kell folytatni a belső vizsgálatot annak kiderítésére, hogy kitől származik ez az Ukrajnát lejárató hír, és mi volt annak a célja.

A Kárpáthír erről szóló cikke szerint az orosz propagandagépezet állhat a háttérben, amely félelmet és bizalmatlanságot próbál kelteni Ukrajna szövetségesei körében a fegyverszállításokat illetően.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére