Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Perelik az Apple-t, hogy távolítsa el a Telegramot, mert nem cenzúrázzák eléggé

888.hu

2021.01.19. 17:45

Perelik a cenzúrázót, hogy cenzúrázzon még jobban: a Parler után a Telegramot is el akarják tüntetni. Mindeközben a fél világ a cenzúrázó Apple ellen fordult a szólásszabadság korlátozása miatt. Most akkor mi legyen?

 

Az egykori amerikai nagykövet által alapított nonprofit szervezet, a „Koalíció a biztonságosabb webért” beperelte az Apple-t, követelve, hogy törölje a Telegramot a store-ból, azzal érvelve, hogy az alkalmazást az új elnök beiktatása előtt „szélsőséges erőszakra uszításra használták” – írja az RT.com.

A washingtoni székhelyű nonprofit szervezet és elnöke, Marc Ginsberg – aki 1994 és 1998 között az Egyesült Államok marokkói nagyköveteként tevékenykedett, és az Egyesült Államok elnökének a Közel-Kelet politikájával kapcsolatos főtanácsadó-helyettese volt (1978–1981) – az újonnan benyújtott szövetségi perben azzal érvel, hogy

az Apple nem vonta felelősségre a Telegramot szolgáltatási feltételeinek megsértéséért

– közölte a Vadhajtások.

A panaszt vasárnap nyújtották be az észak-kaliforniai kerületi bíróságra, és

azzal vádolják a Telegramot, hogy antiszemitáknak, fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportoknak és más szélsőségeseknek engedett teret a platformján.

Szerintük az Apple szemet hunyt a tények felett. Azt állítják, hogy az adatvédelemre összpontosító üzenetküldő alkalmazás még inkább táptalajává válhat a szélsőséges tartalomnak, mivel a felhasználók „a Telegramra vándorolnak”, miután a Big Tech visszaszorította a Parlert – írták.

Azzal érvelnek, hogy ha az Apple nem távolítja el az alkalmazást, utcai erőszakra adhat okot.

A Telegramot szerintük „jelenleg, Joe Biden elnök beiktatása előtt rendkívüli erőszak koordinálására és felbujtásra használják”.

Ginsberg, aki társperes, megjegyzi, hogy az Apple-nek írt levelében júliusban már kérte a techszolgáltatót, hogy cenzúrázza a Telegramot, de nem kapott választ. Az izraeli–amerikai tisztviselő azt állítja, hogy az Apple tétlensége „érzelmi szorongást” okozott számára az iPhone használata révén. Ginsberg több mint 75 000 dollárra becsüli azt a sérelemdíjat, amelyeket állítólag az Apple éreztetett vele az üzenetkezelő alkalmazás iránti engedékenység miatt.

„Azzal, hogy továbbra is az Apple App Store-ban tárolja a Telegram alkalmazást, az alperes megkönnyíti az őt és családját érintő vallási fenyegetéseket, amelyek miatt Ginsberg nagykövet féltette az életét”

– állítják a panaszban.

Arra hivatkozva, hogy az Apple-nek haladéktalanul törölnie kell a Telegramot az App Store-ból, a kereset precedensként támaszkodik a Parler esetére, megjegyezve: „Az Apple nem tett semmilyen olyan intézkedést a Telegram ellen, amely összehasonlítható azzal a lépéssel, amelyet a Parler ellen tett, hogy a Telegramot arra kényszerítse, hogy javítsa tartalmi moderálási politikáját”

– közölte a Vadhajtások.

A nonprofit szervezet vasárnap a Washington Postnak elmondta, hogy hasonló per indítását tervezi a Google ellen.

A Telegram felhasználói bázisa robbanásszerűen növekszik, miután a nagy közösségi médiaplatformok – például a Twitter, a Facebook és a YouTube – blokkolták Donald Trump amerikai elnököt, és a cenzúrával támadást indítottak a felhasználók ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére