Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cenzúra az eBayen: a Mein Kampf maradhat, de dr. Seuss gyerekkönyvei nem

888.hu

2021.03.05. 12:00

Szerintük gyűlöletet és kirekesztést reklámoznak a színes gyerekkönyvek, amelyek nem felelnek meg a jól ismert „irányelveknek”. Már használtan sem lehet az eBayen beszerezni azokat.

 

A Mein Kampf pedig közismerten a békét hirdeti, tehát az maradhat.

„Hogyan termesszünk marihuánát?” címmel is elérhető több könyv az oldalon, de a gyerekkönyvek veszélyesek. Fényképes szexkönyvek szintén kaphatók, korosztályra való tekintet nélkül, de

a pénzmosáshoz is találunk útmutatókat a komoly morális „irányelvekkel” rendelkező oldalon.

„Nekünk az eBaynél szigorú szabályaink vannak a gyűlölet és diszkrimináció ellen, hogy az oldal biztonságos és megbízható legyen, valamint hogy egy befogadó közeg legyen a globális közösség számára, akik nálunk adnak és vesznek” – mondta Parmita Choudhury, az eBay vállalati kommunikációs szakembere.

Hozzátette, hogy tüzetesen meg fogják vizsgálni a kínálatot, és kiszűrik az olyan diszkriminatív könyveket, mint ezek a színes mesekönyvek. Akik pedig meg akarták vásárolni dr. Seuss gonosz könyveit, hamarosan oktatásban részesülnek az eBaytől.

Megmondják majd, miért nem szabad megvenni ezt a szerintük rasszista könyvet.

Nem csak nem lehet, nem is szabad.

Máshol se vegyék meg.

Használtan se.

Dr. Seuss hat könyvét tették tiltólistára rasszista képek használatának vádjával.

Nem meglepő, hogy a tiltás után azonnal az egekbe szökött a könyvek ára még az Amazonon is: voltak olyanok, amelyeket már több ezer dollárért hirdettek.

Miután felhívták az oldal figyelmét az ellentmondásra – miszerint nagyon érdekes, hogy a gyerekkönyv tilos, mert rasszista, de a Mein Kampf maradhat –, Choudhury azt mondta, hogy

a Mein Kampf is évek óta sérti az irányelveket, de sok eladó példány van, és azok maradhatnak.

„Naponta több millió tranzakció van az oldalon több mint 190 piacon, mi pedig folyamatosan mérlegelünk, és fejlesztjük a rendszert, hogy kiszűrjük a tiltott termékeket az oldalról” – mondta védekezésképpen.

Az esetről számos kritikus is nyilatkozott a közösségi médiában, és több könyvtár is kiállt a szerző mellett, kijelentve, hogy nem hajlandók levenni a könyveit a polcokról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére