Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Farage: Megkezdődött a könyvégetés!

888.hu

2020.06.14. 15:03

A Brexit párt vezetője, Nigel Farage nagyon kiakadt az egyik londoni könyvtár bejelentését követően.

Csak idő kérdése volt, hogy a mostanában egyre népszerűbb szobordöntögetések gyakorlata az irodalomra és kultúrára is átterjedjen.

Pénteken a Londoni Királyi Holloway Egyetemi Könyvtár Twitteren jelentette be, hogy brit társadalomban megfigyelhető „strukturális rasszizmus” elleni küzdelem jegyében levesznek a polcokról bizonyos könyveket, és bocsánatot kértek, amiért nem léptek korábban ez ügyben. Továbbá azt is leszögezték, hogy kiállnak a Black Lives Matter mellett.


Többet kell tennünk a szisztematikus rasszizmus leküzdése érdekében, a fekete és más etnikai kisebbségek támogatására. Ezt szem előtt tartva összeállítottuk egy olvasási listát, amely segít megérteni a rasszizmus elleni küzdelmet – fogalmaztak.

A könyvtár továbbá azt is megjegyezte, hogy lépéseket tesznek gyűjteményeik „dekolonizálására és diverzifikálására”, hogy ezzel is védekezzenek a rasszizmus és a diszkrimináció ellen.

Nigel Farage Twitter-oldalán akadt ki a döntésen.

Szerinte ezzel „megkezdődött a könyvek elégetése”.

Ez a fanatizmus nagyon veszélyes

– szögezte le.

Ez a trend is az Egyesült Államokból ered.

National Public Radio az Amerikai Egyesült Államok leghíresebb közszolgálati rádiója arra szólította fel olvasóit egy véleménycikkben, hogy „dekolonizálják” könyvespolcaikat azzal, hogy levesznek fehér írók által készített műveket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére