Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Önként spicliskedik a Facebook: jobboldali emberek üzeneteit adták át a hatóságoknak

888.hu

2022.09.20. 12:50

Ráadásul végzés nélkül adták át a Szövetségi Nyomozóirodának (FBI) olyan jobboldali emberek adatait, akik kormányellenes üzeneteket váltottak egymással.

 

A Szövetségi Igazságügyi minisztérium (DOJ) szerint a Facebook kémkedik az amerikai felhasználók privát üzenetei után, és jelenti azokat az FBI-nak, ha azok „kormány- vagy hatóságellenes” kijelentéseket tettek – beleértve a 2020-as amerikai választások legitimitásának megkérdőjelezését is.

A New York Post azt írja:

 

Az FBI együttműködési akciója során valaki a Facebookon piros zászlóval jelölte ezeket a felforgatónak tűnő magánüzeneteket az elmúlt 19 hónapban, és szerkesztett formában továbbította őket az FBI főhadiszállásán működő hazai terrorizmus elleni hadműveleti egységének Washingtonba, végzés nélkül.”

 

„Ezt jogi eljáráson kívül és valószínűleg ok nélkül tették” – mondta az egyik névtelenül nyilatkozó bejelentő. Magánbeszélgetéseket adnak át az FBI-nak, amelyeket az alkotmány első kiegészítése véd.

Azok a Facebook-felhasználók, akiknek privát kommunikációját a Facebook belföldi terrorizmusnak minősítette, mind „konzervatív, jobboldali egyének” voltak.

A megfigyelt amerikaiak némelyike ​​olyan fotókat tett közzé, amelyeken „együtt lövöldöznek, és a 2020-as választások utáni eseményekről dumálnak”. Néhányan egy milícia tagjai voltak, de ezt meg a második kiegészítés védi a New York Post szerint.

 

Miután megjelölték a privát üzeneteket, beterjesztették az FBI országszerte működő helyszíni irodáihoz, amelyek aztán eljutottak az adott terület amerikai ügyészi hivatalához, hogy legálisan megszerezzék a már bemutatott magánbeszélgetéseket.

 

Amint a végzést megkapta a Facebook, egy órán belül több gigabyte-nyi adatot és fotót küldött vissza. Indulásra készen álltak. Csak a jogi eljárásra vártak, hogy elküldhessék.”

– mondta egy forrás.

Ennek ellenére a szövetségiek nem találtak sok, vádemelésre okot adó üzenetet.

Időpazarlás volt.”

– mondta egy forrás, aki ismeri az FBI 19 hónapos „őrületét”, melynek célja a hazai terrorizmussal kapcsolatos esetek megtalálása volt, amelyek megfeleltek volna a Biden-kormányzat retorikájának a 2021. január 6-i capitoliumi tüntetés után.

 

A Facebook tulajdonosa, a Meta tagadta a vádakat:

Ezek az állítások hamisak, mert félreértelmezik, hogy rendszereink hogyan védik meg az embereket, és hogyan működünk együtt a bűnüldözéssel. Gondosan megvizsgálunk minden felhasználói adatokra vonatkozó kormányzati kérést, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy azok jogilag érvényesek, és gyakran visszautasítjuk. A vonatkozó jogszabályoknak és feltételeinknek megfelelően válaszolunk a jogi információkérésekre, és lehetőség szerint értesítjük a felhasználókat. – mondta Erica Sackin a Facebook anyavállalata, a Meta szóvivője.

Aztán egy 64 perccel később elküldött második „frissített nyilatkozatban” Sackin megváltoztatta a nyelvezetét, és azt mondta, hogy az állítások „tévesek”, és nem „hamisak”.

„Ezek az állítások egyszerűen tévesek. Az a javaslat, hogy keressük meg az emberek magánüzeneteit kormányellenes nyelvezet vagy a múltbeli választások érvényességével kapcsolatos kérdések miatt, majd proaktívan továbbítsuk ezeket az FBI-nak, nyilvánvalóan pontatlan, és semmi bizonyíték nem támasztja alá.” – mondta Sackin, a Washington DC-ben székelő válságkezelési szakértő, aki korábban a Planned Parenthood és az Obama for America vállalatnál dolgozott, most pedig a Facebook „terrorizmusellenes, veszélyes szervezetekkel és magánszemélyekkel” kapcsolatos kommunikációját vezeti.

 

Az FBI nem erősítette meg és nem is cáfolta a vádakat, de elismerte, hogy az ügynökség olyan közösségi média cégekkel áll kapcsolatban, amelyek lehetővé teszik a „gyors információcserét” és a „folyamatos párbeszédet”.

 

Ha igaz, hogy a Facebook proaktívan, végzés vagy házkutatási parancs nélkül ad át az FBI-nak privát felhasználói adatokat, akkor az arra utal, hogy a kezdeti adatszivárogtatást a cégnél bizalmi emberek végezték, valaki, aki jogosult a felhasználók privát üzeneteihez hozzáférni.

 

Az állítólagosan megfigyelt DM-ek esetében a privát üzenetek töredékeit továbbították az FBI-nak, részben kiszerkesztve, gyakran kontextus nélkül, és a beszélgetések legkirívóbb kijelentéseit emelték ki.

 

De amikor a teljes beszélgetést a szövegkörnyezetben olvastad, nem hangzott olyan rosszul... Nem volt terv vagy bujtogatás bármiféle erőszak végrehajtására.”

– mondta a Post forrása.

A jelentés szerint több FBI bejelentő kész leleplezni, mi folyik az ügynökségen belül.

 

A legfélelmetesebb dolog a Big Tech és az FBI végrehajtó részlegével való összejátszás.”

– mondta egy forrás.

 

A Google, a Facebook és a Twitter cégek globalisták. Nem a nemzeti érdek van a szívükben.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére