Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rettegnek a libsik, hogy Musk miatt nem cenzúrázhatnak a Twitteren

888.hu

2022.04.08. 15:00

Már csak ezért megérte befektetni.

 

Mint ismert, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk megvásárolta a Twitter 9,2 százalékát. Musk egyébként helyet foglalt a vállalat igazgatótanácsában is.

 

Musk régóta lelkes, és az egyik legismertebb Twitter-felhasználó, nagyjából 80 millió követővel. A részvényvásárlás hírére a Twitter részvényei 25%-kal emelkedtek még a tőzsdenyitás előtti kereskedésben. Musk részvényeit passzív részesedésnek minősítették, de a CNBC megkérdezett egy elemzőt, aki szerint Musk részvényvásárlása akár „egyfajta kivásárláshoz is vezethet”.

Elon Musk pár hete a Twitteren arról kérdezte követőit, hogy szerintük a Twitter betartja-e a demokrácia egyik alapelvét, a szólásszabadságot. Ezt követő posztjában Musk azt írta, hogy „a felmérésre következményei fontosak lesznek”.

 

 

Amit szárnyra kapott a vásárlás híre, a libsik egyből elkezdtek sivalkodni.

 

A Washington Post lényegében kiakadt, és egy olyan cikket közölt, amelyben azt fejtegették, hogy a világ egyik leggazdagabb emberének részleges tulajdonlása egy olyan befolyásos közösségi médiaplatformban, mint a Twitter, bajba sodorhatja a szólásszabadságot.

Musk úgy reagált a cikkre, hogy a lap mindig gondoskodik egy kis nevetésről.

 

 

Érdekes, hogy a lap ennyire felháborodott az üzlete, hiszen teljesen véletlenül a Washington Post tulajdonosa egy bizonyos Jeff Bezzos, aki a világ leggazdagabb embere, aki Muskhoz hasonlóan szintén a tech-világból halmozta fel vagyonát.

 

A Twitteren belül is megvesztek a libsik.

 

Annak ellenére, hogy a Twitter a héten megismételte, hogy az igazgatótanács nem hoz politikai döntéseket, a Reutersnek nyilatkozó négy alkalmazott elmondta, hogy aggódnak amiatt, hogy Musk képes befolyásolni a vállalat visszaélő felhasználókkal és káros tartalmakkal kapcsolatos hozzáállását.

 

Más szavakkal, az éber hópihék, akik átvették az irányítást a Twitter felett, és eszközként használták a másként gondolkodók és politikai ellenfelek elhallgattatására, aggódnak, hogy az irányítás monopóliumuk a végéhez közeledik.

 

Az alkalmazottak szerint a moderálással kapcsolatos új nézetek gyengíthetik az évek óta tartó erőfeszítéseket arra nézve, hogy a Twittert az egészséges diskurzus helyévé tegyék, és lehetővé tehetik a trollkodás és a csőcselék támadásainak virágzását.

 

Az „egészséges diskurzus helye” egyenlő egy biztonságos térrel a szélsőbaloldali aktivisták és radikálisok számára, akik akarva-akaratlanul megszegik ugyanazokat a szabályokat, amelyek miatt a konzervatívok fiókjait véglegesen letiltották.

 

Mindenesetre a Twitter láthatóan előremenekül.

 

Leszögezték, hogy nem engedik vissza a platformra Donald Trump volt amerikai elnököt, annak ellenére, hogy Elon Musk megígérte, komoly változásokat eszközöl majd.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére