Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltsa a „nem megfelelő ideológiájú” videókat

Békési Marcell

2020.01.19. 15:33

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTube-nál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői.

Az Avaaz egy 2007-ben alakult amerikai civil szervezet, melynek célja a globális küzdelem megsegítése néhány progresszív liberális jelszó mentén (emberi jogok, állati jogok, szólásszabadság, stb.). Az átlagos civil szervezettől mindössze az különbözteti meg, hogy a liberális média egyik legnagyobb sajtóorgánuma, a The Guardian szerint az Avaaz

a világ legnagyobb és legerősebb lobbierővel rendelkező online aktivistahálózata.

A szervezet most egy nyilvános közleményt adott ki, miszerint legújabb célja kilobbizni, hogy a YouTube törölje a klímaszkeptikus videókat, és azok készítőinek a videóik kattintásszáma után ne fizessen, ami egyébként a legtöbb vlogger egyik legfőbb megélhetési forrása. Az utóbbi időben mondjuk a YouTube önszorgalomból is erősen megnyirbálta ezen csatornák számát a civil szervezetek lobbizása nélkül is.

A január 16-án megjelent közleményhez természetesen azóta csatlakoztak a ballib médiaelit zászlóshajói is, mint a VICE, a Verge, a New York Times, a Gizmodo és számtalan más kisebb liberális sajtóorgánum – természetesen vélhetően mind az általuk olyannyira hangoztatott szólásszabadság nevében.

A szervezet vezetője egyébként azzal védekezik, hogy ők

nem töröltetni szeretnék a tartalmakat, csak elrejteni,

– vagyis lényegében azt, hogy link nélkül, például szimpla rákereséssel vagy videóböngészgetés útján az embernek ne ajánlja fel a YouTube a videót.

Az Avaaz egyébként Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának pénzügyi segítségével működik, és létrejötte óta számos vezetője az említett alapítvány korábbi tagjai közül került ki, mint ahogyan egyébként a megnevezett liberális sajtóorgánumok újságíróinak jelentős része is.

Korábban írtuk már, hogy a szervezet egy volt kampányigazgatója, Paul Hilder már a magyar választásokba is avatkozott be, méghozzá – nem meglepő módon – természetesen Gyurcsány mellett kampányolva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére